Közélet

Folytatódik a bezárási hullám: megszűnik a Takarékbank Székkutason is, a bankautomatát viszont az önkormányzat megmentené

December végén bezár a Takarékbank székkutasi fióktelepe. Szél István, Székkutas polgármestere ugyanakkor jelezte, hogy a bankautomata fennmaradásához – akár úgy is, hogy az önkormányzat segítséget ad – szükség esetén támogatást nyújtanak – számolt be az eseményekről a Promenád24.

A polgármester hivatalos közösségi oldalán azt írta, nincs ráhatása egy gazdasági szektorban tevékenykedő cég döntéseire, ugyanakkor jelezte, hogy a bankautomata fennmaradásához szükség esetén támogatást ad az önkormányzat. “Ígéretet kaptam arra, hogy az automata a fiók bezárása után is a székkutasiak rendelkezésére áll” – emelte ki Szél István, majd hozzátette: “a Takarékbank döntése szomorúsággal tölt el, de ezzel együtt is időben szerettem volna Önöket tájékoztatni a várható helyzetről. Amennyiben szükséges, – s a régi helyén nem maradhat – a bankautomatának önkormányzatunk helyet is fog biztosítani” – zárta bejegyzését a község első embere.

A Takarékbank Zrt. egyébként sorra szünteti meg a kistelepüléseken működő fiókokat. Már biztos, hogy Algyőn és Balásátyán is bezárnak:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb