Közélet

Sikítófrász, péntekre: a jövő héten sem szállít a kisbenzinkutaknak üzemanyagot a Mol

A jövő héten sem kapnak üzemanyagot a kisbenzinkutasok a Moltól – tájékoztatta szerkesztőségünket az FBSZ. A Mol által, a kisbenzinkutasoknak kiküldött levélben az áll, hogy a december 5-én kezdődő, 49. héten sem tudnak gázolajat és benzint szállítani Nekik. A Független Benzinkutak Szövetsége arra hívta fel a figyelmet, hogy ez már a harmadik hét lesz, hogy a Mol kiszolgálás szünetel.

Borítékolható, hogy a jövő héten is üzemanyaghiánnyal fognak küzdeni a kisbenzinkutak, hiszen továbbra sem szállít nekik üzemanyagot a Mol. A vállalat levelében indoklásként az olvasható, hogy a Molnak az egész régió energiaellátásában stratégiai szerepe van, és felelősek azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyag-mennyiség. „A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk, és átmenti korlátozásokat kell bevezetnünk” – áll a benzinkutaknak írt levelükben.

KIVEZETIK A BENZINÁRSTOPOT?

Az egyre fokozódó áruhiány miatt a kormány rákényszerül a benzinárstop kivezetésére Holoda Attila energiapiaci szakértő szerint, aki energetikáért felelős helyettes államtitkárként is dolgozott a második Orbán-kormány idején. “Nem véletlen, hogy már a Mol is többször elmondta, és ismét megerősítette, hogy az ársapka kivezetése segítene az ellátási problémákon” – mondta Holoda az mfor.hu-nak adott interjújában, aki szerint ha nem vezetik ki, akkor a jelenleginél is nagyobb ellátási zavarok jöhetnek.

MEGNYITOTT AZ ORLEN, SOR ALAKULT KI AZ OMV-NÉL SZEGEDEN

„Az Orlen-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt” – írtuk meg csütörtökön este, majd ma kiderült, hogy már meg is nyitottak Szegeden. Az új szereplő az Algyői úton kapott helyet, az egykori Lukoil benzinkút helyén nyitottak meg. Olvasóink arról számoltak be, hogy pénteken itt fennakadás nélkül lehetett tankolni, miközben délután fél 3 körül a Makkosházi OMV-kútnál katasztrofális volt a helyzet, de a Csongrádi sugárúti MOL-kútnál is történtek furcsaságok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb