Közélet

Megnyitott az új Orlen-töltőállomás Szegeden, a Makkosházi OMV-kút viszont elesett

„Az Orlen-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt” – írtuk meg csütörtökön este, majd ma kiderült, hogy már meg is nyitottak Szegeden. Az új szereplő az Algyői úton kapott helyet, az egykori Lukoil benzinkút helyén nyitottak meg. Olvasóink arról számoltak be, hogy pénteken itt fennakadás nélkül lehetett tankolni, miközben délután fél 3 körül a Makkosházi OMV-kútnál katasztrofális volt a helyzet, de a Csongrádi sugárúti MOL-kútnál is történtek furcsaságok.

Megnyitott az Orlen Szegeden, az Algyői úton. Itt korábban Lukoil üzemelt. A lengyel vállalat egyébként a Mollal kötött megállapodás értelmében 143 töltőállomással lépett be a magyar piacra, ezek közül 79 már most a cégcsoport birtokában van, a maradék 64-et pedig 2024 közepéig fogja fokozatosan megszerezni.

Sándor olvasónk szerint pénteken fennakadás nélkül lehetett itt tankolni, miközben a többi benzinkúton korántsem volt ilyen gördülékeny a helyzet:

  • Péter olvasónk például arról számolt be, hogy délután fél 3 körül a Makkosházi OMV-kútnál katasztrofális volt a helyzet, több mint 20 autó várakozott a helyszínen,
  • István ugyanakkor azt írta szerkesztőségünknek, hogy a Csongrádi sugárúti MOL-kútnál furcsaságok is történtek. Elmondása szerint ki van írva, hogy nincs 95-ös benzin, miközben a mellette tankoló hölgynek a kutas mégiscsak tudott az imént említett üzemanyagból “varázsolni”,
  • Emese olvasónk pedig arról számolt be, hogy az Algyői úti Shellnél semmilyen üzemanyagot nem tudott kapni péntek reggel.

FRISSÍTVE (15:19): CSILLAPODOTT A SOR A MAKKOSHÁZI KÖRÚTON

Csaba olvasónk beszámolója szerint délután 3 körül úgy 15 autót számolt össze a Makkosházi körúti OMV-nél. Videót is kaptunk tőle. Köszönjük szépen!

@szeged365

Péntek délutáni tankolási mizéria Szegeden… Sorokban várakoztak az üzemanyagért Szegeden.

♬ original sound – Szeged365 – Szeged365

NAGY MÁRTON SZERINT A KIS BENZINKUTASOK KELTIK A PÁNIKOT

Túl nagy pánikot keltenek a kis benzinkutak, nem ez a módja a helyzet kezelésének – mondta Nagy Márton az Indexnek arra reagálva, hogy egyre több helyen van ellátási zavar, és hogy arról szólnak a hírek, hogy kivezetik az ársapkát hazánkban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb