Mindenmás

Migránsokat szállító BMW egyenesítette ki a körforgalmat Mórahalomnál (frissítve)

A baleset éjfél előtt pár perccel történt, a helyszín az 55-ös főút 19-es kilométerénél történt, a mórahalmi körforgalom után. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy – akárcsak szombat éjfélkor a Szeged melletti 502-es elkerülőn – egy migránsokat szállító 3-as BMW előbb átgázolt a körforgalmon, letarolta a figyelmeztető táblákat, majd felborult és az árokba csapódott.

A helyszínre a rendőrök mellett a szegedi és mórahalmi tűzoltók, továbbá a mentők is kiérkeztek, az utóbbiak információink szerint egy főt vittek kórházba, akit egyébként az összetört autó kellett kiszabadítani.

FRISSÍTVE: NYOLCAN ÜLTEK A 3-AS BMW-BEN, AMELY LETAROLTA A KÖRFORGALMAT MAJD FELBORULT

Cikkünk megjelenését követően újabb rendőrségi információk érkeztek, a balesetező 3-as BMW-ben 7 migráns utazott. A kocsi keresztülgázolt a település utáni körforgalmon, kidöntötte a táblákat, majd a tetejére borult. A sofőr – aki egy ukrán embercsempész volt – 7 utast szállított, vagyis összesen nyolcan tartózkodtak az 5 személyes autóban. Úgy tudjuk, egy fő súlyosan, hat pedig könnyebben sérült meg.

FRISSÍTVE: BEFUTOTT A HIVATALOS RENDŐRSÉGI KÖZLEMÉNY

Hétfőn délután fél egy körül befutott az esettel kapcsolatban a hivatalos rendőrségi közlemény is. Mint a honlapjukon írják, a baleset 2022. december 4-én valamivel éjfél előtt történt a főút 18-as kilométerszelvényében. Egy román honosságú személyautó Mórahalom belterületén lesodródott az útról és felborult. A járműben a román állampolgárságú sofőr mellett hét utas ült. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Valamennyien megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A 22 éves sofőrrel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az ég kék, a fű zöld, a migránsok baleseteznek Szeged mellett. Csak a szokásos, ahogy szombat éjfélkor is megtörtént:

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs takarítócége, az ATTRECT-CLEAN (70) 676 7333!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb