Sport

Mocsári Bence lett az „Év Egyetemi Parasportolója”

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója kapta idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség gáláján az „Év Parasportolója díjat”. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül, a paratriatlonista mellett még hárman részesültek elismerésben a MEFS Gálán – közölte a remek hírt az SZTE a honlapján.

Megtartotta hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS). Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen a világversenyeken kitűnően szereplő egyetemistákat díjazták. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül négyen kaptak elismerést:

  • Andrási Gellért és Andrási Márton az Európai Egyetemi Játékokon, judóban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
  • Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar élelmiszermérnök szakán tanul. Az MVM Szeged olimpikonja, az ICF Felnőtt Gyorsasági kajak-kenu világbajnokságán lett világbajnok, Kanadában, K-2 500 méteres versenyszámban.
  • Mocsári Bence pedig az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója, a Marosvásárhelyen megrendezett Multisport Triatlon Világbajnokságon, paraduatlon versenyszámban szerzett aranyérmet.

Az egyetem arról kérdezte Mocsári Bencét, hogy hogyan értékeli a díjat. Mint mondta: “megtisztelő, hiszen én azelőtt nem álltam kapcsolatban a MEFS-sel, ami azt jelenti, hogy ők értesültek az elért eredményeimről, ami nagy szó. Hiszen a díjazottak között több olimpiai bajnok és paralimpiai bajnok is volt. Jó érzéssel tölt el, hogy ugyanazon az eseményen vehettem részt, mint ők. Mint a példaképeim” – vallotta be a parasportoló, aki hozzátette, hogy a fő célja, hogy kijusson a 2024-es Nyári Paralimpiai Játékokra.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ceata uleioasa
'Fel a tetejéhez' gomb