Közélet

Nem kaptak elég zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket a betegek: félmillió forintra büntették meg a szentesi kórház konyháját üzemeltető céget

Egészségügyi bírsággal sújtotta a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház konyháját üzemeltető céget a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. A hirdetmény szerint az ellenőrzést végző hatóság több szabálytalanságot is talált nyári vizsgálódása során – írja a Hódpress.

Az indoklásban egyebek mellett az is szerepel, hogy a vizsgált időszakban az ételek energiatartalma nem érte el az előírásokban megszabott értéket, továbbá a tálalt zöldség és gyümölcs mennyisége sem az előírt adag volt, illetve a tejtermékekből is kevesebbet kaptak a betegek. Azt is felrótták az étkeztetést végző, budapesti székhelyű társaságnak, hogy nincs dietetikusa a konyhának. A félmillió forintos büntetés fele a maximálisan kiszabható bírságnak – derül ki a dokumentumból.

TÖBB MINT 300 MILLIÓ FORINT NYERESÉGE VOLT A CÉGNEK

A portál szerint a nyilvánosan elérhető céginformációk alapján az elmarasztalt P. Dussmann Kft.-t pénzügyileg nem fogja megrendíteni a szankció. A vállalkozás – amelynek fő profilja az általános épülettakarítás, de a nyomozástól az autópályaépítésig számos bejegyzett tevékenysége van – tavaly 12,1 milliárd forintos forgalmat bonyolított, az adózás utáni nyeresége pedig több mint 300 millió forint volt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb