Mindenmás

Napi pakk: 9 fok, eső, jótékonysági koncert, repülő plüssök és motoros Mikulások várnak Rád ma Szegeden

Kitört a hétvége, és ez meg is látszik a programokon: elárasztják Szegedet a motoros Mikulások, de jótékonysági koncert és repülő plüssök is lesznek az egyéves PICK Arénában. Mindehhez kapunk egy kis csapadékot, és meglepően enyhe, 9 fokos időjárást Szegeden. Mutatjuk a reggel legfontosabb napindító infóit, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, VUK ÉS A NOBEL-DÍJ

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden:

  • Judit,
  • Álea,
  • Eulália,
  • Lívia,
  • Liviána,
  • Loretta
  • és Miron nevű Szeged365 olvasónak!

Hihetetlen, de már 41 éve annak, hogy bemutatták a Vuk című egész estés magyar rajzfilmet, és 121 éve ezen a napon adtak át először Nobel-díjakat. Minden év december 10-én van a díjátadó ünnepség. 1901-2010-ig összesen 840 díjat osztottak ki 833 díjazott között. 

SZOMBATON ESŐ, MAJD VASÁRNAP HAVAZÁS IS JÖHET

A hétvége első felében kiadós esőzés várható, azonban szombat estétől, vasárnap hajnaltól az időjárás télies fordulatot vesz – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon pénteken. Mint kiemelték, a hideg levegő beáramlásával az esőt szombat késő estétől, vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel. Mint kiderült, Szegedre vasárnap délután érkezhetnek meg az első hópelyhek.

PROGRAMOK A HÉTVÉGÉRE

Rengeteg program és esemény vár ránk ezen a hétvégén is Szegeden. A Bárkában ma este 21.00-tól Timár csapatja, de előtte még meg lehet nézni a Pick Szeged – Csurgói KK meccsét, sőt, a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit is. Mutatjuk, milyen meccsek lesznek:

  • 16.00 – Marokkó-Portugália,
  • 20.00 – Anglia-Franciaország.

REPÜLNEK A PLÜSSÖK A PICK ARÉNÁBAN

Szombat 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgói KK együttesét fogadja a szegedi kézilabda csapat a PICK Arénában. A meccs előtt pedig ismét lesz plüssdobás.

JÓTÉKONYKODÁS SZOMBATRA

A Mathias Corvinus Collegium szegedi központja idén jótékonysági karácsonyi koncertet szervez, melynek célja, hogy gyermekkönyvekkel segítsék a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által gondozott, családból kiemelt gyermekeit, és tegyék varázslatossá karácsonyukat. Az eseménynek a Szegedi Dóm ad majd otthont, december 10-én, délután 15 órakor.

KÉTKERÉKEN JÖN A MIKULÁS

Szegedre nem szánon, hanem kétkeréken érkezik a Mikulás. December 10-én, szombaton ugyanis elrajtol a Huszár Mátyás rakpartról az idei Motoros Mikulás felvonulás. A korábbi évekhez hasonlóan idén is szaloncukrot fognak osztogatni a gyerekeknek. Aki szeretne a felvonuláshoz csatlakozni december 10-én, 15.30-16.30 között lesz a gyülekező a rakparton, majd 16:30-kor felbőgnek a motorok és elindul a menet.

MÁR JÁRHATÓ A BUDAPESTI KÖRÚT

Egy kis közlekedést is hoztunk mára: elkészült a Budapesti körút teljes aszfaltozása, ezért újra teljes egészében járható a korábban felújítás miatt ideiglenesen terelésekkel teli útszakasz. Már visszakerültek helyükre a buszmegállók is, és az Űrhajós utcában is visszaállt az eredeti egyirányú közlekedés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb