Szegedi Arcok

Szeged365 live: forgalomblokkolás a Dugonics téren, demonstráció az oktatásért Szegeden

Újabb demonstrációt szerveztek szerdára, az oktatás szabadságáért állnak ki a szülők, pedagógusok és a résztvevők Szegeden. A gyülekező 17:45-re lett meghirdetve a Dugonics András szoborhoz, majd a kettős körforgalomnál egy 20 perces forgalomblokkolásra készülnek.

A Dugonics téri akció után a demonstrációban résztvevők a Széchenyi térre mennek, itt mécsesekből és gyertyákból rakják majd ki az ellenállás közös szimbólumát. A gyülekező helyszínén van már Kisházi Sándor kollégánk, az eseményekről pedig élőben tudósítunk Nektek!

AZ SZKT IFORGALMI ZAVARRA FIGYELMEZTET

“Előre bejelentett demonstráció miatt a késő délutáni, kora esti órákban több vonalunkon járatainkat érintően késés, forgalmi zavar előfordulhat. Az esetleges késések, forgalmi zavarok megszüntetésére tett intézkedéseinkről folyamatosan tájékoztatjuk Utasainkat” – figyelmeztet az SZKT a honlapján.

A részletes programot itt találod:

HÁROM ÉVEN BELÜL 75 SZÁZALÉKKAL NŐ MAJD A PEDAGÓGUSOK FIZETÉSE

A demonstráció-sorozathoz szervesen hozzátartozik az is, hogy a pályakezdő pedagógusok fizetése igencsak alacsony. A kormány viszont megígérte, hogy növeli a tanárok fizetését. Mint ma kiderült, három éven belül mintegy 75 százalékkal nő majd a tanárok átlagbére három szakaszban, jövő évben 21, azt követően 25, végül 29 százalékkal emelik fizetésüket, ezzel 2025-ben 777 ezer forint lesz a tanárok fizetése – jelentette ki Rétvári Bence a Belügyminisztériumban szülői szervezetek vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb