Közélet

Egyre több kárt okoznak a migránsok, ezért 80 millió forinttal támogatja a kormány a mezőőri szolgálatok működését a Homokhátság déli részén

Mintegy 80 millió forinttal támogatja a kormány a Homokhátság déli részének településein a mezőőri szolgálatok működését – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) mórahalmi polgármester csütörtökön a Csongrád-Csanád megyei kisvárosban.

A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az illegális migráció a határtérség önkormányzatainak állandó és egyre komolyabb feladatot jelent. A migrációs nyomás egyre inkább fokozódik, s mind nehezebb helyzetet teremt a határ mentén élők számára. Az érkező határsértők egyre agresszívebbé válnak, és folyamatos az embercsempészek tevékenysége. Az illegális bevándorlók egyre több kárt okoznak az itt gazdálkodóknak – hangsúlyozta a polgármester.

EGYRE TÖBB A SZEMÉT ÉS A HÁTRAHAGYOTT AUTÓK

A térségben gyakran találni hátrahagyott autókat, egyre több a szemét, és növekszenek a mezőgazdasági károk, romlik az itt élők szubjektív biztonságérzete – közölte Nógrádi Zoltán. A helyzet kezelése érdekben az önkormányzatok folyamatosan igyekeznek segíteni a határrendészeti feladatok ellátását. Támogatják a határtérségben működő polgárőrszervezetek és az ország más részeiből érkező polgárőrök munkáját – mondta a polgármester. A mezőőrök feladata a határ menti térségben gazdálkodók vagyonvédelme, terményeik és termelőeszközeik biztonságának garantálása. A kormányzati támogatás fedezi a személyi és dologi kiadásokat, a lovas és kutyás szolgálatok működési költségét – közölte Nógrádi Zoltán.

BŐ EGY ÉVE JELENTEK MEG A MIGRÁNSOK RUZSÁNÁL

Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester elmondta, míg korábban a migráció jellemzően azokat a településeket érintette, melyek határa egybeesik az államhatárral, bő egy évvel ezelőtt a probléma megjelent náluk is. A falu polgárőrei tavaly októberben fedezték föl az első embercsempészeket a településen. Azóta folyamatosan fordulnak elő ilyen esetek a községben – közölte. A polgármester hangsúlyozta, a mezőőrök munkája azért is fontos, mert a vagyonvédelem mellett jelentősen javítják az emberek biztonságérzetét.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: see this site
'Fel a tetejéhez' gomb