Szegedi Arcok

Karikó Katalin átvette a Semmelweis-díjat, Merkely Béla adta át neki

Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, a Pennsylvaniai Egyetem kutatóprofesszora, Szeged 2021-es díszpolgára, egyben a Szegedi Tudományegyetem díszdoktora átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést csütörtökön.

“Karikó Katalin felfedezésével emberek millióinak életét menthette meg, és neki köszönhető az is, hogy ma már egy biztonságosabb világban élhetünk, hiszen van fegyverünk a pandémiát okozó Covid-19 vírussal szemben, mely a későbbiekben akár egy következő pandémiában sokkal gyorsabban bevethető”

– emelte ki köszöntőjében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Karikó Katalin az eseményen Egy biológus gondolatai a kutatásról címmel tartott tudományos előadást, amelyben az mRNS 1961-es felfedezésétől a Covid-vakcina kifejlesztéséig eltelt 60 év legfontosabb állomásait idézte fel.

A Semmelweis Egyetem nagy presztízsű nemzetközi díját, a Semmelweis Budapest Awardot az egyetem szenátusa 2009-ben alapította. A kitüntetést olyan, természettudományos területen dolgozó, világszerte elismert eredményeket elérő tudósoknak ítélik oda, akiknek munkássága új utat mutat és az emberiség fejlődését szolgálja.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: mdma phase 3 trial
'Fel a tetejéhez' gomb