Közélet

A tankerületi vezetők milliós jutalmakat kaptak, a tanároknak viszont átlagosan 2 ezer forintnyi prémium jutott Szegeden

A szegedi tankerület 57 köztisztviselője tavaly 36 millió forint jutalomban, céljuttatásban és projektjutalomban, 24 milliós béren kívüli juttatásban és 15 millió „egyéb személyi juttatásban” részesült, a munkabérük összesen 336 millió forint volt – a többi között ez derül ki abból a válaszból, amelyet a Szegedi Tankerületi Központ adott a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja (STEP) félszáz kérdést tartalmazó közérdekű adatigénylésére – szúrta ki a Népszava.

Mint kiemelték, azt, hogy az egyes tankerületi vezetők mennyi „motivációs elismerést” kaptak tavaly, Tóth Endre momentumos politikus gyűjtötte össze és hozta nyilvánosságra. Eszerint a legmagasabb „motivációs” összeget, 2,5 millió forintot a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin kapta. A jutalmazási sorban:

  • 2,4 millióval Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője,
  • Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója
  • és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője következett.

A KÖZALKALMAZOTTAK FEJENKÉNT ÁTLAGOSAN 2 EZER FORINTOT KAPTAK

A portál szerint a STEP közérdekű adatigénylésére kapott táblázatból most az is kiderül, hogy bár a célprémium átlagösszege Szegeden 570 ezer forint körülire jött ki, nem egyenlő mértékben részesültek belőle a dolgozók. Ketten fejenként másfél, nyolcan 950 ezer forintot vihettek haza egy éve. Ezzel szemben a tankerület 2493 közalkalmazottja szűk ötmillió, azaz fejenként átlagosan 2000 forint jutalomban részesült. A Szegedi Tanárok Együttműködési Platformjának sajtóközleménye szerint azért adtak be adatigénylést, mert a tankerület hierarchikus felépítése miatt lehetetlen a vezetéssel a párbeszéd. A kérdések jelentős részére a központ vagy nem válaszolt, vagy azt írta a STEP képviselőinek: a szóban forgó adatokat nem gyűjtik. Így egyelőre egyebek mellett arról sincs arról információ, hogy mennyi rezsiköltséget spórolt a tankerület a digitális oktatás idején, és mire költötték ezt a pénzt – tette hozzá a Népszava.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb