Mindenmás

Napelemekkel bővült a Faber 96 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. telephelye Szegeden

A Faber 96 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 32,28 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 program keretében megjelent GINOP-4.1.4-19 számú, a megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása felhívás keretében – tájékoztatta a vállalat szerkesztőségünket.

Mint kiderült, a fejlesztés célja a Faber 96 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. telephelyén található épület villamosenergia-ellátásához napelemes rendszer kiépítése. A fejlesztés eredményeként beépítésre került 450 darab 400W-os Eternity napelem panel, és 3 sarab Huawei SUN2000-50KTL-M0 inverter. A napelemes rendszer DC teljesítménye 180 kWp.

AZ ENERGIAFOGYASZTÁS CSÖKKEN

A projekt megvalósulásának hatására az épület energiafogyasztása csökken, és környezetvédelmi hatással is bír, mivel a konvencionális energiahasználat csökken, és a primerenergiahordozó felhasználás tekintetében a megújuló energiaforrások felhasználása növekszik. A fejlesztés javítja a technológiai felkészültséget, a versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot, mivel a tervezett energetikai korszerűsítéssel az épület energetikai rendszerének állapota javul, ami nagyban hozzájárul a szolgáltatás színvonalának növeléséhez. A projektnek környezettudatosságra gyakorolt pozitív hatása is van, megvalósítása arra ösztönözheti KKV szektort, hogy hasonló utat választva modern, környezettudatos módon valósítsák meg a tervezett beruházásokat hozzájárulva ezzel a hazai és az EU 2020 célok megvalósításához.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb