Közélet

John Foster Dulles-díjat kapott Orbán Viktor

Az Egyesült Államok legnagyobb és legrégebbi, republikánus fiatalokat tömörítő egyesülete Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek ítélte a John Foster Dulles-díjat. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán számolt be a díjról, amelyet azoknak adományoznak, akik felveszik a harcot a kommunista erőkkel szemben – írja az Index.

A díjátadón elhangzott méltatásban úgy fogalmaznak: “Orbán Viktor miniszterelnök a magyar nemzet elkötelezett védelmezője, beleértve a határon belüli magyarokat és a trianoni békeszerződés által az anyaországtól elszakított magyarokat is.” Az elhangzottak szerint „Orbán miniszterelnök véghez viszi a dolgokat. Megújította a magyarországi médiavilágot, hogy az a nemzeti érdekeket szolgálja, ne pedig az internacionalista elitek érdekeit. Kerítést épített Magyarország déli határa mentén, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók bejutását az országba.”

KIPENDERÍTETTE SOROS GYÖRGYÖT

A beszédben kiemelték, hogy „olyan adópolitikát hozott létre, amely támogatja a gyermekvállalást, és jelentősen csökkenti az adóterheket, ha a családok három vagy annál több gyermeket vállalnak”. Emellett említésre került, hogy „olyan választásokat tart, amelyek eredményei egy nap alatt megszületnek, és amelyek a nemzetközi választási megfigyelőket jobban érdekelték, mint bármely más választás az Európai Unióban. A miniszterelnök lehetővé tette számukra, hogy hazatérjenek szülőföldjükre. Soros Györgyöt pedig kipenderítette” – hangsúlyozzák a beszédben, majd hozzáteszik: „Orbán miniszterelnök felemeli nemzetét, és erősíti annak identitását.”

ORBÁN VIKTOR HELYETT TAKÁCS SZABOLCS VETTE ÁT A DÍJAT

Ezután személyes élményeit is megosztotta a felszólaló az év eleji CPAC Hungary konferenciáról, ahol Orbán Viktor lelkesítő beszédét hallgatták meg, amiben a „nemzeti jobboldali mozgalmak közötti kapcsolatok megteremtésére szólított fel”. Zárásképp elhangzott, hogy az egyesület nagyon büszke arra, hogy szerepet játszhat ebben az ügyben, és hálásak az Alapjogokért Központnak és igazgatójának, Szánthó Miklósnak. A magyar kormányfő helyett Takács Szabolcs, Magyarország amerikai nagykövete vette át a díjat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb