Kikapcs

Elegáns, trendi, bohém? Kedden elstartol az első Fashion Show Szeged – exkluzív interjú az esemény megálmodóival

Egyedülálló, hiánypótló rendezvény készül Szegeden, ami elsősorban a divat szerelmeseit szólítja meg, ugyanis december 20-án, kedden, este hét órától elstartol az első Fashion Show Szeged, mely különlegessége, hogy ízig-vérig helyi szolgáltatók összefogásából valósul meg. A hagyományteremtő rendezvénynek pedig az impozáns, kívül-belül megújult Szegedi Vár Rendezvénypont ad otthont a Vármúzeum épületében. Az exkluzív divatbemutató ötletétől a megvalósításig annak megálmodóival, Martonosi Gyöngyivel, a Zhoja-Szeged Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon tulajdonosával és Peregi Dórával, a Móra Ferenc Múzeum Event Managerével beszélgettünk.

“HAMAR ÖSSZEÁLLT GONDOLATAINKBAN EGY FORGATÓKÖNYV, MELY SZERINT MI, SZEGEDIEK MUTASSUNK VALAMI ÚJAT”

Martonosi Gyöngyi elmesélte, azon gondolkodott, vajon a szegedi divatot kedvelők szeretnének-e egy divatbemutatóval egybekötött elegáns esten részt venni. Vajon, kik lehetnének azok akiknek érdeklődését felkelthetik? “Egy tavaszi ZHOJA kollekció fotózás alkalmával kaptunk segítséget a Móra Ferenc Múzeum Event Managerétől, Dóritól. Lehetőséget kaptunk a gyönyörű és impozáns Szegedi Vár Rendezvénypont helyszíneinek és a Múzeum környezetének használatára. Innen jött az ötlet, hogy az elegáns kollekciónkat méltón impozáns helyen mutassuk meg a nagyközönségnek. A megálmodott élményesten szerettünk volna valami újat nyújtani, ami nemcsak az esküvőről szól, hanem arról is, hogy milyen egyedi, alkalmi, méretre készített ruhaköltemények születnek meg egy-egy márka tervezőitől. Ennek útján jöttek az ötletek és hamar összeállt gondolatainkban egy forgatókönyv, mely szerint mi, szegediek mutassunk valami újat, amelyre kevés alkalommal nyílt lehetőség az utóbbi időben” – számolt be az indulásról Gyöngyi. 

“A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ NAGYON LELKES, EGYTŐL-EGYIG SZEGEDI SZOLGÁLTATÓK CSATLAKOZTAK”

Peregi Dóra elmondta, 2020-ban készült el mind a Móra Ferenc Múzeum épületének, mind pedig a Vármúzeumnak a teljes felújítása. A renoválás elsősorban a kiállítóhelyek felújítására fókuszált, azonban a Vár már korábban is több rendezvénynek biztosított otthont, így adott volt a lehetőség, hogy tökéletes helyszín lenne Szeged első, helyi szolgáltatók összefogásából létrejött divatbemutatójának. „Ennek eredményeképpen Gyöngyi ötlete nyomán indultunk el. Igazából az esemény minden egyes apró mozzanata ennek a szép együttműködésnek a keretében fog kiteljesedni. A kezdeményezéshez pedig nagyon lelkes, egytől – egyig szegedi szolgáltatók csatlakoztak. Munkánk során mindketten kiterjedt kapcsolati rendszerrel rendelkezünk, Gyöngyi és én is hoztuk magunkkal azokat a partnereket, akikről úgy gondoltuk, hasonló lelkesedéssel fognak ebbe a szegedi összefogásba csatlakozni, és velük együtt egy színesebb és összetettebb estet tudunk megvalósítani” – mesélte Dóra.

“Fantasztikus érzés és élmény az, hogy a trendi divatos üzlettől, a cateringet felajánló étterem tulajdonosán keresztül, a webes grafikát és megjelenést biztosító vállalkozón át, a fotós, a videós, a DJ és a dekoros szinte azonnal igent mondott kezdeményezésünkre. A modell lányok és fiúk szintén lelkesen fogadták el felkerésünket” – fűzte hozzá Gyöngyi.

HAGYOMÁNYTEREMTŐ CÉLLAL VALÓSUL MEG AZ ELSŐ FASHION SHOW SZEGED

Mint a szervezőktől megtudtuk, a Fashion Show Szeged keretében mindazokat szeretnék megszólítani, akik érdeklődnek a divat iránt és hiányolják a város pezsgéséből az ilyen irányú eseményeket. „Nem titok, hogy szeretnénk majd ezt az elképzelést a jövőben egy kicsit nagyobb volumennel folytatni. Szeretnénk, ha ennek a rendezvénynek lenne egy hagyománya, ahol megmutathatjuk magunkat egy-egy egyedi készítésű darabbal is, illetve azoknak a szolgáltatóknak is lehetőséget nyújt, akik elképzelhető, hogy még nem annyira ismertek, de nagyon szép értékeket képviselnek” – árulta el Gyöngyi. Az esemény megálmodója abba is beavatott bennünket, hogy a divatbemutatón a hölgyek ruhakölteményei mellett természetesen megjelennek a férfidivat extravagáns darabjai is, sőt, a fiatalabb korosztály számára trendi, divatos, olykor bohém megjelenésekkel is szélesítik a palettát.

MINDEGYIK STÍLUS UGYANOLYAN HANGSÚLLYAL SZEREPEL MAJD A DIVATBEMUTATÓN

Dóri elmondta, az est során több etapban mutatkoznak be a ruhaköltemények, Szeberényi Klára és Fülöp László műsorvezetők felvezetésével. A szervezők elárulták, fontos szempont volt az etapok kialakításában, hogy mindegyik stílus ugyanolyan hangsúllyal szerepeljen. A rendezvény első felében az esküvői viseleteket csodálhatják meg az érdeklődők, utána viszont egy kicsit könnyedebb stílusok felé haladva, az alkalmitól kezdve egészen a hétköznapi öltözékekig mutatkoznak be a ruhák. Természetesen, a hozzájuk illő kiegészítőkkel együtt.

A DIVATBEMUTATÓN SZÁMOS MEGLEPETÉS VÁR A VENDÉGEKRE

A divatbemutató mellett az est számos meglepetést tartogat a résztvevőknek. Mint megtudtuk, welcome drinkkel fogadják majd az érkezőket, lesz egy kis étel-ital is, az est végén pedig tombolasorsoláson vehetnek részt a vendégek, mely során nagyértékű ajándékok találnak majd gazdára. A divattal foglalkozó szolgáltatók például szinte egységesen 40 ezer forint értékű utalványokat ajánlottak fel, de a nyeremények között vacsorautalvány és kisebb-nagyobb méretű ajándékok is lapulnak.

Az Est résztvevői:

  • Zhoja – Szeged Esküvői és alkalmi Ruhaszalon
  • Peregi Dóra – Szegedi Vár Rendezvénypont
  • Erődi Tamás – Monster Downtown Étterem
  • Prágai András – Boutique Optique By Prágai
  • Orosz Szabolcs – Classic Férfi Divat
  • Kondász Edit – Igen Esküvő és Rendezvényszervező Iroda
  • Csiszár Nóra – Tiszavirág Műhely
  • Herczeg Melinda – Soka Ékszer
  • Dr. Jeszenszky Diána – a Diane’s kalapok tervezője és készítője
  • Kakuszi Brenda – Baccara férfi-női Olasz Divatáru
  • Lévay-Molnár Helga – Helga Webdesign
  • Bozó Tamás – Iventer
  • Tarkó Bálint – Colour b’Art Film&Photo
  • Fehér Ádám – DJ Edemlock
  • Szűcs Gergő – Szűcs Empire – fénytechnika
  • Szalai Máté – Crocontent Kreatív Ügynökség – videóanyag
  • sőt, három sminkes lány is csatlakozott önkéntesként a szegedi szolgáltatókhoz.

Ha mindened a divat, és érdekelnek a mai trendek, ha szeretnél részese lenni Szeged első helyi szolgáltatók összefogásából megvalósuló divatbemutatójának, jegyezd fel a dátumot a naptáradba:

Fashion Show Szeged

Időpont: 2022. december 20. 19:00

Helyszín: Szegedi Vár Rendezvénypont

További információkat az eseményről ITT találsz!

Fotók: Szegedi Vár Rendezvénypont FB oldala

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: this
'Fel a tetejéhez' gomb