Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: nyolcadik helyen végzett Jászapáti Petra egyéniben és a magyar vegyes váltóval is Almatiban

A magyar vegyes váltó – Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Tiborcz Dániel, Nógrádi Péter összeállításban – és a szegedi Jászapáti Petra 1500 méteren egyaránt nyolcadik helyen végzett szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának Almatiban zajló negyedik állomásán.

EGYÉNIBEN JÁSZAPÁTI PETRA A NYOLCADIK HELYEN ZÁRT

Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása nyomán nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években, de a szegedi Jászapáti Petra a sikeresen teljesített pénteki selejtezős futam után a leghosszabb táv elődöntőjében harmadik lett, így a kisdöntőben szerepelhetett, amelyet megnyerve végül nyolcadikként zárt. A többi egyéniben érdekelt magyar közül hárman vették sikerrel a pénteki selejtezőt, közülük szintén 1500 méteren Sziliczei-Német Rebeka az elődöntőben búcsúzott, míg a legrövidebb, 500 méteres számban Bácskai Sára Luca és Nógrádi Péter a negyeddöntőben esett ki.

A VEGYES VÁLTÓVAL JÁSZAPÁTI PETRÁÉK SZINTÉN A NYOLCADIK HELYEN VÉGEZTEK

A 2000 méteres vegyes váltó pénteki negyeddöntőjéből Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka, Talabos Attila, Varnyú Alex összeállításban a magyarok másodikként léptek tovább, a szombati elődöntő viszont a cserék ellenére – Sziliczei-Német Rebekát Bácskai Sára Luca, míg Varnyú Alexet Nógrádi Péter váltotta – már nem sikerült. A kisdöntőben Talabos Attila helyett Tiborcz Dániel szerepelt, de így sem sikerült megelőzni egyetlen riválist sem, azaz nyolcadikként zárt a magyar staféta, amely a pekingi olimpián a Liu fivérekkel a soraiban bronzérmes volt.

MIND A NŐI ÉS MIND A FÉRFI VÁLTÓ IS TOVÁBBJUTOTT A VASÁRNAPI FINÁLÉBA

A nap legnagyobb pozitívuma viszont az, hogy a 3000 méteres női és az 5000 méteres férfi váltó a pénteki negyeddöntő után sikerrel vette a szombati elődöntőt is, azaz vasárnap egyaránt az ötcsapatos fináléban szerepelhet. A Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Kónya Zsófia alkotta női staféta “önerőből” jutott a legjobbak közé, míg a férfi négyes Nógrádi Péter, Tiborcz Dániel, Talabos Attila, Varnyú Alex összeállításban ugyan a dél-koreai és a japán négyes mögött harmadik lett az elődöntőjében, de a kínai csapat szabálytalansága miatt végül a zsűri továbbjuttatta a fináléba.

A MÚLT HETI HARMADIK FORDULÓBAN JÁSZAPÁTI PETRÁÉK VEGYES VÁLTÓJA ÁLTAL ELÉRT NEGYEDIK HELY VOLT A LEGJOBB MAGYAR EREDMÉNY

A magyar csapat a múlt hónapban kihagyta a vk első két, észak-amerikai állomását. A múlt heti, szintén Almatiban rendezett harmadik fordulóban a vegyes váltó által elért negyedik hely volt a legjobb magyar teljesítmény. A kazah városban vasárnap a két váltó fináléi mellett egyéniben 500 és 1000 méteren küzdenek az érmekért a versenyzők.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: grote blote borsten
'Fel a tetejéhez' gomb