Kikapcs

Pörgés és rohanás egész nap? Időnként kell egy kis énidő – a Devá Yoga Studio a béke szigetét hozza el neked Szeged szívében

Mai rohanó világunkban ezernyi kihívás elé állít bennünket minden nap. A munkánkban, a családunkban, mindenhol helyt kell állnunk, s a nap végére már alig marad energiánk, főleg saját magunkra. Csak fáradtan bedőlünk az ágyba és próbálunk gyorsan aludni pár órát, hogy valamennyire kipihenten kezdjük az újabb reggelt. Sokszor azonban nehéz elszakadni a gondoktól, nehéz az elménkben tomboló gondolatokat leállítani, egy kicsit tényleg kikapcsolni feladataink sűrűjében, pedig lelki és testi egészségünk érdekében elengedhetetlen, hogy harmóniában legyünk saját magunkkal. Ennek a harmóniának az elérésében segíthet Szegeden a Devá Yoga Studio, mely okleveles oktatói 5000 éves indiai jógahagyományokon alapuló jógagyakorlatokban teremtik meg számunkra a béke kicsiny szigetét, ahol kiszakadva a napi rutinból önmagunkra találhatunk.

A JÓGASTÚDIÓ KINŐTTE KORÁBBI, GOGOL UTCAI OTTHONÁT, S MÁR MEGÚJULT HELYEN, A TISZA LAJOS KÖRÚTON VÁRJA VENDÉGEIT

A szegedi Kulacsik Detti a Himalája lábánál egy ashramban, vagyis egy spirituális menedékhelyen, – ami tulajdonképpen a lelki elvonulás helye – mélyedt el a jóga tanaiban és döntötte el, hogy Indiából hazatérve tanítani fog. Így született meg Szegeden a Devá Yoga Studio. Ennek már lassan 10 éve, s Detti és a jóga iránt elhivatott csapata ez idő alatt annyira belopta magát a szegediek szívébe, hogy kinőtték korábbi, Gogol utcai stúdiójukat, s mára már megújult helyen, a Tisza Lajos körúton várják testileg és lelkileg felfrissülni vágyó vendégeiket.

ITT TALÁLHATOD AZ EGYIK LEGÁRNYALTABB ÉS LEGSOKOLDALÚBB ÓRATÍPUSOKAT

A jóga kortalan és mindenkihez szól, bármikor el lehet kezdeni, s ha igazán elmélyülünk benne, észrevehetjük, hogy az a nyugodtság és kiegyensúlyozottság, ami ránk talált a Studio falain belül, az egész életünkre kihatnak, a mindennapokban is pozitív energiáktól feltöltődve végezzük feladatainkat, átértékelve azt, mi is az igazán fontos számunkra. Ennek megfelelően a Devá Yoga Studioban Detti Szegeden az egyik legárnyaltabb és legsokoldalúbb óratípusokat álmodta meg és váltotta valóra hozzá hasonlóan elkötelezett és szakavatott csapatával.

  • választhatjuk az astanga jógaórákat, mely célja a fizikai test megerősítése, a hajlékonyság növelése, a szervezet tisztítása, illetve az egészség megőrzése és helyreállítása.
  • A hatha flow jógaórán a légzőgyakorlatok elsajátítása és gyakorlása révén kiegyensúlyozzuk a testet és a szellemet.
  • A yin jóga lehetőséget ad a test mélyebb rétegeinek elérésére, miközben a különböző pózokban eltöltött idő a meditációra nyújt alkalmat.
  • Gerincterápiás jógaóra keretében elsősorban azon van a hangsúly, hogy a mai kor ülő életmódjából fakadó gerincbántalmakat preventíven, illetve rekreációsan is kezeljük.
  • A kismama és a kisbabás baba-mama jóga órák lehetőséget biztosítanak, hogy a babára és magunkra hangolódva találjuk meg a belső békénket.
  • A tini jógaórákon a kezdő, kisdiákok is elmélyülhetnek a jóga alapjaiban, hiszen már fiatalkorban nagyon fontos, hogy megtaláljuk belső békénket és megteremtsük a harmóniát önmagunkkal és környezetünkkel.

EGYÉNI JÓGAÓRÁK, HOGY ELMERÜLHESS ÖNMAGAD FEJLESZTÉSÉBEN

A jóga hozzájárul mentális, érzelmi vagy akár egy lelki akadály sikeres leküzdéséhez is, viszont mivel különbözőek vagyunk, a cél érdekében van, hogy hasznosabb önmagunk fejlesztésében egyedileg elmerülnünk, s nem csak csoportosan. Így Detti stúdiójában egyéni jógaórákra is lehetőséget biztosít, mely segítséget nyújt, hogy felfedezd, majd kiépítsd magadban a számodra legmegfelelőbb életminőséget és annak alapjait, mint például a belső béke, a lelki erő vagy az elszántság.

A JÓGASTÚDIÓBAN NEMZETKÖZI ÓRÁKAT IS TARTANAK, ÍGY A NYELVI SOKSZÍNŰSÉG SEM AKADÁLY BELSŐ BÉKÉD MEGTALÁLÁSÁBAN

Mint Detti elárulta, a stúdiót már jógaoktató férjével, Tamással közösen vezetik. Így vele együtt jelenleg kilencen oktatnak, többen közülük a Devá Yoga Studio OKJ-s képzésének tanulói voltak, mely sikerességét mutatja, hogy a végzett hallgatók közül többen már saját stúdiót is nyitottak. „Már 6 éve szervezünk felnőtt képzéseket, januárban indítjuk a következő képzést” – avatott be bennünket Detti, majd arról is beszámolt, a stúdióban nemzetközi órákat is tartanak angol nyelven, egy spanyol oktatóval, így, ha a jóga által szeretnénk önmagunkban a békét és a harmóniát megtalálni, a nyelvi sokszínűség nem lehet akadály. “Sőt, több pesti jógastúdióval is partneri, üzleti kapcsolatban állunk, tudásunkat, szellemi termékünket megosztva egymással. Közös mottónk “a jóga mindenkié” – zárta gondolatait Detti.

Ha szeretnél Te is egy kicsit kiszakadni a mindennapok rohanó forgatagából, megtalálni lelki békédet és harmóniába kerülni önmagaddal, válaszd Te is a Devá Yoga Studiot!

Cím: 6721, Szeged, Tisza Lajos krt. 37

Telefonszám: (30) 848 6484

Email: [email protected]

Weboldal: devayoga.hu

Fotók forrása: Devá Yoga Studio

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb