Közélet

Novák Katalintól kéri az MTA a kirúgott tanárok visszahelyezését

“Az egyre feszültebb helyzetben üdvözlendő, hogy párbeszéd indult a közoktatás problémáinak megoldásáról a Kormány és a tanárok képviselőinek részvételével, de a párbeszédet ki kell terjeszteni minden érintettre. A meginduló folyamat sikeréhez elengedhetetlennek tartjuk az elbocsátott tanárok visszahelyezését eredeti munkahelyeikre. Kérjük ennek érdekében a köztársasági elnök közbenjárását”

– olvasható a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének állásfoglalásában a közoktatás helyzetéről és fejlesztésének szükségességéről.

Mint a 24 írta, legutóbb a Pécsi Művészeti Szakgimnázium dráma szakos tanárát bocsátották el, azt megelőzően pedig novemberben és szeptemberben mondtak fel több polgári engedetlenségbe kezdő fővárosi pedagógusnak.

Az MTA szerint „előremutató, hogy a közoktatásért felelős tárca nyilvánosságra hozta a pedagógusok valós béremelésére vonatkozó intézkedési programját”, ugyanakkor szerintük „biztosítani kell, hogy a pedagógusok fizetése elérje a velük azonos szintű képzettséggel rendelkező szellemi foglalkozásúak fizetésének mindenkori átlagát”.

A fentiek érdekében a szegedi születésű, anno a Ságváriban végzett Novák Katalin közbenjárását kérte a Magyar Tudományos Akadémia.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb