Közélet

XVI. Benedek nagyon beteg, Ferenc pápa imádkozásra szólított fel érte

Imádkozásra szólította fel a hívőket XVI. Benedek nyugalmazott pápáért Ferenc pápa a szerdai általános audiencián, hangsúlyozva, hogy a 2013-ban lemondott egyházfő nagyon beteg – számolt be róla a CNN. Sajtóértesülések szerint az emeritus pápa veseelégtelenségben szenved, a szentszéki sajtóközpont pedig megerősítette, hogy szerdán súlyosbodott XVI. Benedek egészségi állapota.

„Szeretném mindannyiótokat arra kérni, imádkozzatok Benedek emeritus pápáért, aki némaságában támogatja az Egyházat. Nagyon beteg.”

– fogalmazott Ferenc a szerdai általános vatikáni audenciáján. Csütörtök reggelre egy amerikai vatikáni tudósító meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról tweetelt, hogy a 95 éves XVI. Benedek veseelégtelenségben szenved, a lengyel sajtó szerint pedig Ferenc pápa azért látogatta meg Benedeket, mert feladta neki az utolsó kenetet.

A szentszéki sajtóközpontot vezető Matteo Bruni az Index szerint megerősítette, hogy szerdán súlyosbodott XVI. Benedek egészségi állapota. A szóvivő a helyzetet a nyugalmazott pápa korával magyarázta, hozzátéve, hogy folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb