Mindenmás

Lövések dördülhettek késő este Újszegeden, a Csanádi utcában (frissítve)

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség csütörtök este 10 óra előtt az Odessza városrészben lévő Csanádi utcába – tudtuk meg legalább 10-15 Szeged365 olvasótól. Többen azt írtátok, hogy lövések is dördültek,

  • Márk arról tudósított, hogy hat lövés zaját hallotta a helyszínen,
  • István pedig azt közölte, hogy a merőleges Kockaház utcát lezárták a rendőrök.

Az ügyben természetesen megkerestük a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot és az Országos Rendőrfőkapitányságot is, amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog.

NEM ELŐSZÖR TÖRTÉNIK HASONLÓ SZEGEDEN, KÉT ÉVE A GALAMBOK MIATT KEZDETT EL LÖVÖLDÖZNI EGY BEGŐZÖLT FICKÓ A BARTÓK TÉREN

Minden alkalommal, amikor leírjuk azt, hogy valaki lövéseket adott le, eszünkbe jut egy 2021. januárjában történt, egészen szürreális eset:

  • a helyszín a Bartók tér, telis-tele rendőrautókkal,
  • a dátum 2021. január 8., 9 óra 33 perc,
  • a helyzet pedig elsőre elég rémisztő volt: egymás után érkeztek a Szeged365 olvasói tudósítások arról, hogy lövéseket hallottatok.

A kiérkező rendőrök rövid időn belül elfogtak és bevittek egy szegedi férfit, aki lakásának udvarán az őt idegesítő galambokat próbálta meg kilőni egy gázfegyverrel. Az esetben nem sérült meg senki, sőt, a galambok is ép bőrrel úszták meg a kalandot.

Bízunk benne, hogy a csütörtök esti dolog sem lesz komolyabb, amint megjön a rendőrségi információ, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE: KOCSMA ELŐTT LÖVÖLDÖZÖTT A LEVEGŐBE EGY ODESSZAI COWBOY

Az ügyben megérkezett a rendőrség válasza, mint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, egy személy a Kockaház utca 2. alatti italboltnál lövést adott le a levegőbe valószínűsíthetően egy gáz-riasztó fegyverből. 

Az esetben nem sérült meg senki, mint Pere Csaba rendőrszázados telefonon elmondta, támadásról, támadó szándékról szó sem volt.

A rendőrségi közlemény alapján az illetőt még keresik, a Szegedi Rendőrkapitányságon garázdaság szabálysértés elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást ismeretlen személlyel szemben.   

FRISSÍTVE: ELFOGTÁK A RENDŐRÖK A TETTEST

Pénteken közölte a rendőrség, hogy a széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök elfogtak egy 52 éves helyi férfit, akit a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Ellene garázdaság szabálysértése miatt indult bírósági eljárást előkészítő eljárás. Az elkövető nem rendelkezett engedéllyel a gáz-riasztó fegyver viselésére, így a rendőrök lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt is eljárást indítottak vele szemben.

Fotók: K. Márk, köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb