Szegedi ArcokVideo365

Egy cikk, ami tényleg röfög – íme az első Szeged365 online kolbásztöltés, a Szabó Üzletberendezés eszközeivel (videóval)

…és tényleg. Elmentünk disznót vágni (pontosabban, feldolgozni, de erről majd később) és persze, vittünk magunkkal kamerát is. A Domaszéken megejtett kör során partnerünk a Kecskéstelepen működő, lassan már fél évszázados Szabó Üzletberendezés volt, a helyszín pedig a Pálfi Gasztrofarm. Döbbenet, de kiderült, hogy még mindig tudunk kolbászt tölteni, főleg, ha profi kellékeket kapunk hozzá.

Kevés magyarosabb dolog van, mint a jó öreg disznótor. Olyan ez Szeged környékén, mint amikor valaki cowboy-kalapot dob a fejére és felugrik egy hátrakötött zacskójú (bocs) bikára az Egyesült Államokban. Egyszerre szeretni való tradíció, egyben tökös, férfias virtus. Különbség mindössze annyi van a tengerentúli rodeózás és a malacok hazai kergetése között, hogy az amerikaiak közben nem aljasodnak le a sárga földig, mert ugye, nekik nincs házi pálinkájuk.

Bezzeg nekünk, magyaroknak van, nem is gyenge.

RENDBEN, DE HOGYAN KAVARODTUNK MI EGY DISZNÓVÁGÁSRA?

Adott a Szabó Üzletberendezés, Hűtés – és Klímatechnika, akik egyszerre foglalkoznak a nevükben szereplő három tétellel, plusz az összes olyan kellékkel, amely a disznóvágáshoz kell (a belet és a házipálinkát leszámítva, az utóbbi kettő nem kapható náluk).

Gáborral, a tulajdonos-ügyvezetővel kitaláltuk, hogy klassz lenne egy olyan videó, amelyben be tudjuk mutatni a szezonális kellékeiket, de mindezt egy bolt közepén nem elég hangulatos. Kellett tehát egy jó kis disznótor, a keresgélés közben pedig kiderült, hogy a Pizza Monkey-s Németi Norbi éppen kolbászt töltet a domaszéki Pálfi Gasztrofarmon.

Bingo, jackpot, meg persze, némi röfögés, összeállt a képlet.

SZABÓÉKNÁL MINDEN VAN, SŐT, MINDEN IS

…ami pedig nincs, az valószínűleg nem is létezik – tartja az ősi, kecskéstelepi mondás. Mint két kolbásztöltés között Szabó Gábor tulajdonos-ügyvezető elmondta, annyira pörög a disznóvágós kellékek piaca, hogy ráálltak arra, hogy náluk – rendhagyó módon – szinte minden raktáron van.

Az állítás érvényes az 5 literes, lakossági kolbásztöltőktől az ipari 25-30 kilós töltetmennyiségű készülékekig szinte mindenre, akárcsak a darálók esetén, ezek közül olyat is forgalmaznak, amely óránként 800 kiló húst is fel tud dolgozni. Gábor szerint óriási kereslet van a késeikre, de éleztetni is rengetegen járnak be a Szabadkai úti üzletbe, erről egy korábbi cikkünkben is írtunk már:

AKKOR ÉS MOST, SZABÓ-MÓDRA

A kolbásztöltésre egy Everest húsdaráló társaságában érkezett Gábor, amelynek legnagyobb meglepetésünkre egy évtizedes (kb. 15 éves lehetett) kiadása nézett ránk a Pálfi Gasztrofarm feldolgozóműhelyében. Rákérdeztünk, még mindig tökéletesen működik. Mint interjúalanyunk elmondta, pontosan ettől működik a koncepciójuk:

csakis olyan késeket, töltőket és darálókat árulnak, amelyek már évtizedek óta a piacon vannak, garantálva a hosszú távú megbízhatóságot.

SZEGED365 TESZTEN A KOLBÁSZTÖLTŐ

Sok mindent teszteltünk már közel 3 éves történetünk során, elektromos autótól ukrán katonai járművön át az arannyal megszórt hamburgerig, de a kolbásztöltő még hiányzott a repertoárunkból. De csak mostanáig. Érkezik a videós disznótoros őrületünk, benne

  • Szabó Gábor (Szabó Üzletberendezés, Hűtés – és Klímatechnika) a 2023-as szezon legnépszerűbb termékeiről,
  • Pálfi Gyula (Pálfi Gasztrofarm) az egészen egyedülálló, hagyományőrző farmjukról mesél,
  • jómagam (Kisházi Sándor) pedig szövetkabátban ugrálok egy disznótor kellős közepén, pont, mint egy futóbolond akitől elvették a kötényét.

Íme az anyag, a keményvonalas témához igazodva némi metálzenére vágva:

Disznótoros kelléket keresel, megbízható, profi forrásból? Keresd a Szabó Üzletberendezés, Hűtés – és Klímatechnikát, az alábbi helyen és számon éred el őket:

Bemutatóterem: 6729 Szeged, Szabadkai út 75.

Központi szám: +3662 256 530

Kereskedelem: +3630 912 9050

Szerviz: +3630 983 6793

P.S.: a videó elkészítése során egyetlen feles pálinkát sem ittunk meg. De csakis azért, mert kocsival voltunk és mindenki vezetett (alapvető hiba).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb