GasztroKikapcs

Ilyet még nem pipáltunk: Curtis vacsoraestet ad Szegeden, és ez még csak a kezdet…

Ezer szálon kötődik a Napfény Városához a focistából lett rapper, már csak azért is, mert 2018. augusztusában a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán szakadtak ketté Majkával (nyugi, nem ők, csak a közös formációjuk), tavaly szeptemberben pedig a Szegedi Gyermekklinikáért állt ki. Szóval, ha úgy vesszük, Széki Attilánk lassan már-már szegedi lesz, ráadásul életében először egy vacsoraestet is adni fog, ahol természetesen nem a séf, hanem a házigazda szerepében fog parádézni.

A helyszín a 2023. év elején valóságos program-szőnyegbombázást végrehajtó Garden Bistro, a dátum pedig március 31. lesz.

FOCIBÓL A KÖNNYŰZENÉBE, BUNYÓBÓL A VACSORAESTRE

A Belehalok című Majka-Curtis-BLR slágerrel berobbanó előadó mostanában egészen extrém dolgokban próbálja ki magát, decemberben például úgy volt, hogy egy szlovák MMA gálán fog majd bokszolni egy helyi rapper, Patrik Vrbovský, művésznevén Rytmus ellen. Curtis igent mondott a felkérésre, rendesen fel is készült rá, ellenfele azonban egy nappal a mérlegelés előtt betegségre hivatkozva lemondta a mérkőzést. A márciusban Szegeden vacsoraestező előadó azóta is várja, hogy leendő ellenfele új dátumot adjon az összecsapásra, már csak azért is, mert 50 ezer eurót kapott volna a full contact meccsért.

ÓRIÁSI LENDÜLETET VETT A GARDEN: NYÁRI KÁLMÁN ÉS A GARAY PINCE ÉRKEZIK JANUÁRBAN

Alig indult el 2023, nomeg, alig ért véget Gardenék már-már tradicionális, újévi palacsintás hétvégéje, már jönnek is a következő két nagy durranással:

NYÁRI KÁLMÁN VACSORA EST

Dátum: 2023. január 20.

A 2023-as év első szegedi vacsoraestjét a Garden prezentálja majd, azzal a Nyári Kálmánnak, aki többek között a New York Palota (Boscolo Budapest), a Sinatra Bar, a Hilton Budapest, a Symbol és a Corinthia Grand Hotel Budapest vendégeit szokta szórakoztatni, de Amerika (Los Angeles, Las Vegas) Kanada és Kazahsztán is megismerhette már munkásságát.

A soul-os torkú srác nagyon tud, a legismertebb slágerét egyébként pont azzal a Curtisszel közösen hozta össze, akiről a cikkünk első fele szólt:

Amíg Kálmánunk énekel, lesz mit harapni is, az alábbi két menüből tudsz választani aznap estére:

  • A.: Wellington sertés szűz szarvasgombás rizottóval, paradicsomos merlot mártással
  • B: Ropogós mázban sült kacsacombok szatmári szilvával, kaliforniai paprikás burgonya nyárssal,
  • a desszert pedig mascarponés palacsinta bomba lesz, eper raguval.

A jegyekkel nem árt sietni, mint Horváth Norbert üzletvezetőtől megtudtuk, rohamosan fogynak (2022 év végén az összes Garden-vacsoraest sold out lett, szóval, ez most nem valamiféle marketing-fogás, nyugi), az eseményt ITT találod, a belépőket pedig a Damjanich utca 7/A-ban tudod megvásárolni.

GARAI PINCÉSZET BORVACSORA

Dátum: 2023. január 27.

A január másik Garden-bulija a szekszárdi borvidékről származó, a 2022-es év Legszebb Borbirtokának választott Garai Pincészethez köthető, akiket szerintünk nem kell (túl)magyarázni, főleg, ha jártál már a Szegedi Borfesztiválon vagy a Bortéren. A szekszárdi csúcsborok magukért beszélnek, a harapnivaló pedig így fest:

  • Vendégváró: kacsamájas tésztabatyu
  • Előétel: borjúlábkocsonya szedres saláta ágyon
  • Főétel: baconbe tekert szűzmignonok, zellerpürével, sajtkrémes batátával és gránátalma mártással
  • Desszert: Kesudiós sajttorta málnaraguval

Mint korábban írtuk, innentől kezdve sorban jönnek majd a nevek a Damjanich utcai bisztróba, farsangkor Jolly, nőnapkor az erdélyi borászfejedelem Balla Géza, tavasszal pedig Oláh Gergő is becsekkol majd.

Az eseményekre, vacsoraestekre a Damjanich utca 7/A-ban találod a belépőket, ne várj sokáig!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb