Mindenmás

Isten hozott, Ábel! Hétfőig kellett várni a 2023-as év első hódmezővásárhelyi babájára

Míg Szegeden már szilveszter éjjelén, 1 óra előtt 1 perccel megszületett 2023. első szegedi babája, addig Hódmezővásárhelyen egészen január 9-ig kellett várni a csöppségre. Mint az önkormányzat közösségi média oldala írta, a kisfiút Ábelnek hívják, az idén ő a 17. baba, aki a vásárhelyi kórházban, azaz a Csongrád-Csanád Vármegyei Egészségügyi Ellátó Központban látta meg a napvilágot, viszont az első, aki vásárhelyi lakosként született idén.

A kisfiú viszonylag fiatalon meg fog ismerkedni a politika világával, mint Hódmezővásárhely Gyorshír Szolgálata írta, Márki-Zay Péter polgármester személyesen is el fog látogatni Ábelhez, amint édesanyjával hazatérnek a kórházból.

Sok boldogságot, jó egészséget és hosszú életet kívánunk Neked, Ábel!

AZ ELSŐ SZEGEDI BABA MÁR RÖGTÖN SZILVESZTERKOR MEGSZÜLETETT

0 óra 59 perckor született meg a 2023-as év első szegedi kisbabája, aki kislány, a keresztneve pedig Bettina – tudtuk meg az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársaitól január elsején. Mint korábban írtuk, az év első magyarországi babája Zalaegerszegen, éjfél után 35 másodperccel született meg. A Závennek elnevezett kisfiú 48 centiméterrel, 2840 grammal, császármetszéssel jött a világra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb