Mindenmás

Zajlanak a munkálatok az Aradi Vértanúk terén, a szegedi kerékpárosklub szerint a bringásoknak semmilyen figyelmeztetés nincs kinn, és terelőutat sem ajánlottak nekik

Megváltozott a forgalmi rend az Aradi Vértanúk terén, ugyanis a Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben a helyszínen. A CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy bár a forgalmat elterelik a munkaterületről, a kerékpárosoknak azonban semmilyen figyelmeztetés nincs kinn, és terelőutat sem ajánlottak nekik.

HIÁNYOS A FORGALOMTERELÉS

A kerékpáros klub a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetkező másfél hónapban használhatatlan lesz az Aradi vértanúk terének Dóm tér felöli része, és így a Dóm tér is a járművel közlekedőknek, mivel a Vízmű vízvezetéket cserél, és ehhez fölbontják az utat. A társaság közleménye szerint autóval és kerékpárral a Rerrich Béla tér felé, majd a Dóm Tisza felöli útján végighaladva a Somogyi utcán lehet kerülni, ehhez az utat a korábbival ellentétes irányba egyirányúsították. A forgalomterelés azonban hiányos, hiszen kerékpárral az Oskola utcáról és az Eötvös utca felől is lehet érkezni, sőt, az Aradi vértanúk terén át a Szentháromság utca felől is. Nekik semmilyen figyelmeztetés nincs kinn, és terelőutat sem ajánlottak nekik, ezért most ezt ők pótolják a biztonságos közlekedés végett.

KORDONOK ZÁRJÁK EL A MUNKATERÜLETET

Mint kiemelték, kordonok zárják el a munkaterületet a Dóm tér felől, este a kapu előtti rész üres, így végülis át lehet lógni biciklivel, állításuk szerint ezt többen meg is tették. A másik irányból viszont semmi nem jelzi a zsákutcát a biciklizőknek. Ide egyébként már be sem érdemes hajtani, mert a Zrínyi utcán ugyebár tilos biciklizni. Mint tovább írják, visszafordulás helyett itt sokan a járdát választják.

Mindezek mellett a táblázás is megváltozott a Dóm tér túloldalán, most biciklivel is egyirányú. Az Apáthy utca felől jövők viszont nem tudhatják, mi van a Dóm térrel, itt semmilyen tábla nem jelzi a munkaterületet, és a híd felől érkezők sem tudhatják, hogy zsákutcába futnak:

A szegedi kerékpáros klub egy térképet is készített arról, hogy merre lehet kerülni, és hogy hol futunk bringával zsákutcába a fölbontások miatt:

A Szegedi Vízmű 2023. január 9-től – várhatóan – február végéig fog dolgozni ezen a területen, mert a most felújításra kerülő vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben (legutóbb december végén), ami azonnali beavatkozást igényel, így a jellemzően több mint 50 éves vezetékeknél nem halasztható tovább a felújítás. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb