Kikapcs

Kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum, több mint 100 ezres látogatottságuk volt 2022-ben

Több, mint 100 ezer látogató volt kíváncsi a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek kiállításaira 2022-ben. A legnépszerűbb tárlat a cowboy-indián kiállítás lett 40 ezernél is több látogatóval, de sokakat érdekelt a főépület tetején lévő kilátó is – értékelte az elmúlt évet a múzeum.

Kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum. 2022-ben több, mint 100 ezren tekintették meg a múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait. Az év legnagyobb dobása kétségtelenül a cowboy-indián kiállítás volt, mely meghaladta a 40 ezres látogatószámot. A legnépszerűbb időszak a nyári és őszi múzeumi éjszaka, valamint a decemberi, két ünnep közötti napok voltak – írják a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

A KILÁTÓ, A VÁRMÚZEUM ÉS A FEKETE HÁZ IS SOKAKAT VONZOTT

Mint kiemelték, az év során remekül teljesített a kilátó is a Móra Ferenc Múzeum tetején. A 2020 nyarán megnyitott tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a Tiszára és a szegedi belvárosra, így nem csoda, hogy sokak kedvelt „szelfipontjává” vált. A Fekete ház is sikerrel zárt, ahol az év első felében különleges képzőművészeti tárlatok, az év második felében pedig higiéniatörténeti kiállítás várta az érdeklődőket. A Vármúzeum szintén sokakat vonzott, ahol interaktív állandó kiállítás mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

Bár a múzeum bezárásra kényszerült az év elején, de így sincs pihenés az intézményben: 2023-ban is érdekes, izgalmas kiállítási kínálattal szeretné várni a látogatókat, ezért folyamatosan zajlanak az újabb időszaki tárlatok szervezési, előkészítési munkálatai.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb