Közélet

Sötétbe borult Mindszent: az energiaválság miatt lekapcsolták az éjszakai közvilágítást

Január 14-e, szombattól Bordány, Pusztaszer és Sándorfalva után Mindszent is az energiaköltségek csökkentésének érdekében a teljes közvilágítás időszakos lekapcsolása mellett döntött, közölte pénteken közösségi oldalán Mindszent Város Önkormányzata.

Mint írták, a 2022-es év végén a képviselő-testület nehéz, de a város működésének stabilitása érdekében nélkülözhetetlen döntéseket hozott meg. Az energiaköltségek csökkentését célzó döntések körében keresték annak a lehetőségét is, hogy a közvilágítás vonatkozásában ez eddigi világított időszak milyen formában csökkenthető, amely a lakosság biztonság érzetét nem csökkenti, a közlekedési balesetek kockázatát sem növeli.

Több javaslat közül végül a teljes közvilágítás időszakos lekapcsolása mellett döntöttek, a korlátozás időtartamát 00.00 – 04.00 óra közötti idősávban határozták meg, amely idősávban a lakosság közterületi mozgása a legalacsonyabb.

Hozzátették, a közműszolgáltató a döntés végrehajtásához szükséges műszaki munkálatokkal elkészült, így Mindszent város közigazgatási területén a közvilágítás 2023. január 14. napjától az intézkedés visszavonásáig minden nap 00.00 órától 04.00 óráig szünetel.

Forrás: Mindszent Város Önkormányzata FB oldal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb