Közélet

Pusztaszer is meglépi: az energiaválság miatt lekapcsolják az éjszakai közvilágítást, februártól sötétbe borulnak a község utcái

Bordány után Pusztaszer is meglépi: az energiaválság miatt várhatóan 2023. február 1-től, 22 órától hajnali 4-ig sötétbe borulnak a község utcái. A takarékoskodás jegyében a döntést a pusztaszeri képviselő-testület hozta meg.

A község hivatalos honlapján megjelent rendeletben azt írják, hogy Pusztaszer község közigazgatási területén 2023. január 1. napjától minden éjszaka 22:00 óra és másnap hajnal 4:00 óra közötti időtartamban a közvilágítási berendezés fényforrása nem üzemeltethető. Az átfutási idő miatt ez azonban várhatóan február 1-től lesz érvényben.

BORDÁNY IS HASONLÓAN RENDELKEZETT

A korábbi közel 400 ezer forintos villanyszámla helyett több, mint 1 millió 800 ezer forintos számla érkezett, de a szerződés év végi lejártát követően félő, hogy az új szerződés alapján már még ennél is többet számláznak majd ki a közvilágításra Bordányban. Mint kiderült, azért, hogy spóroljanak felvetették az ötletet, hogy a közvilágítást több, kisebb forgalmú utcában is lekapcsolnák a településen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb