KikapcsVideo365

Idétlen időkig, szegedi verzióban: Ursula és Mici hamarosan előjönnek a barlangjukból, hogy megjósolják, mikor jön a tavasz

Megvan még a Bill Murray és Andie MacDowell főszereplésével készült, 1983-as romantikus vígjáték, az Idétlen Időkig? Ha Punxsutawney Phil előbújik az odújából és nem látja meg az árnyékát, akkor bizony vége a télnek. Hasonló lesz a képlet február 2-án a Szegedi Vadasparkban, annyi különbséggel, hogy Phil helyett a világ szeme Micin és Ursulán, Szeged két barnamedvéjén lesz.

Mint a Szegedi Vadaspark bejelentette, február 2-án, 11 órától ismét Medve-Les lesz az intézményben, a képlet pedig egyszerű:

ha a Szegedi Vadaspark két nyugdíjas korú öreg hölgyét, Micit és Ursulát sikerül kicsalogatni, és nem találkoznak az árnyékukkal, akkor reménykedhetünk, hogy rövidesen beköszönt a tavasz.

EZT MONDJA A NÉPHAGYOMÁNY: HA A MEDVÉK MEGLÁTJÁK AZ ÁRNYÉKUKAT, MÉG HOSSZÚ TÉL ÁLL ELŐTTÜNK

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához kötődően él egy néphit Székelyföldön, Erdélyben, amit Jókai Mór Az új földesúr című regényében is megírt, miszerint, ha ezen a napon a medve barlangjából előjőve meglátja árnyékát, visszabújik, mert még hosszú, kemény tél áll előttünk. Ha azonban odakint csikorgó hideggel szembesül, érzi, hogy hamarosan tavaszodni kezd.

TAVALY MEGLÁTTÁK AZ ÁRNYÉKUKAT

Tavaly február 2-án énekszóval csalogatták ki a gyerekek Micit és Ursulát, a Szegedi Vadaspark két medve hölgyét barlangjukból, akik meglátták az árnyékukat, vagyis, tavaszt prognosztizáltak.

Ilyen volt a 2022-es szegedi Medve-Les, mutatjuk a róla készült Szeged365 Aftermovie-t:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb