Mindenmás

Tragikus hirtelenséggel hunyt el a fiatal édesanya, férje magára maradt a két kicsi gyermekükkel Földeákon – összefogott a község, hogy segítsenek a családon

Magára maradt egy földeáki édesapa a 6 éves kisfiával és a másfél hónapos kislányával, így a község és számos jóakaró összefogott a támogatása érdekében. A főtéren felállított fémszívben az édesapának gyűjtik a kupakokat, a Földeák Községért Közalapítvány pedig pénzadományokat vár.

Szomorú gyász borult a Németh családra Földeákon: egy hirtelen betegség miatt elveszítettek egy szerető feleséget, és egy fiatal édesanyát. Egy elképesztően nehéz időszakában kell most helytállnia az édesapának, Gábornak, aki egyedül vált a kisgyermekei szülőjévé és eltartójává, miközben maga sem tudta még feldolgozni felesége elvesztését – írja a Bors.

MINDENT MEG AKAR TENNI GYERMEKEIÉRT

Gábor és Csilla 17 éve alkottak egy párt. Első gyermekük a kis Gábor 6 éves, míg a fiatalabbik csemetéjük Viki csupán egy hónappal azelőtt született, hogy anyukája távozott volna közülünk. A Bors lapnak sikerült elérnie Gábort telefonon, aki a történtek miatt igen nehéz helyzetbe került, viszont mindent meg akar tenni, hogy a gyermekei a lehető legkevesebbet sérüljenek, és mindenük meglegyen. Ebben segítségére van a falu színe-java és egy kedves barátjuk, Ivett is, aki gyűjtést szervezett a gyászoló család számára. Nem csak pénzről van szó: gyermekruhákat, tisztálkodási eszközöket és játékokat szereztek a kicsiknek, a felhívásra pedig még a szomszédos városokból is érkezett segítség.

RENGETEGEN SEGÍTETTEK MÁR

“A gyerekeknek is nagyon nehéz ez, hiányolják az édesanyjukat. Viszont rengeteg kedves ember van, akitől már kaptunk ruhákat, és sok-sok játékot Vikikének. Ő 1,5 hónapos. A korának megfelelő játékokkal láttak el minket, voltak köztük csörgők, fejlesztő labdák és mindenféle eszköz, ami segíteni fog majd neki, amikor kúszni kezd. A falu lakói segítenek, Ivett bejegyzésére pedig többen is reagáltak, nem csak Földeákról, hanem Makóról és Hódmezővásárhelyről is segíteni akarnak az emberek. A ruháknak, játékoknak örülünk a legjobban, a nagyobbik fiam Gábor is szívesen játszik az ajándékokkal” – árulta el a lapnak az édesapa.

OTTHON MARAD A LEGKISEBB GYEREKKEL

“A gyerekekkel töltött idővel próbálom elterelni a gondolataimat, az eseményekről. Meg a mindennapi teendőkbe menekülök, boltba járok, vagy kimegyek és fát vágok, ezekkel terelem el a figyelmemet” – foglalta össze Gábor a jelenlegi helyzetét, aki ezután maga marad otthon a kisgyermekével, és így addig nem tud újra munkába állni, hogy eltartsa a családot.

A HELYI ALAPÍTVÁNYOK IS SEGÍTENEK

A családot a támogatásról biztosította Hajnal Gábor, polgármester is, aki a Rádió 7-nek elmondta: amint megtudták, hogy mi történt, azonnal megszervezték a segítségnyújtást. A főterén felállított fémszívben az édesapának gyűjtik a kupakokat, a Földeák Községért Közalapítvány pedig pénzadományokat vár. A polgármester hozzátette: a településen működő más alapítványok, illetve egyesületek is segítenek. Hajnal Gábortól a Rádió7 megtudta: Földeákon igen jelentős a civil élet, több alapítvány és egyesület is tevékenykedik. A polgármester kifejtette: egy-egy jó ügy érdekében közösen dolgoznak, így még hatékonyabb a segítségnyújtás.

ÉLELMISZERRE ÉS TISZTÁLKODÁSI SZEREKRE IS SZÜKSÉG VAN

Mutatjuk, mire van jelenleg és a későbbiekben is szüksége a családnak:

  • tartós élelmiszer,
  • tisztálkodó és tisztítószerek (a babának Gabi tusfürdőt használnak),
  • pelenka, ami jelenleg 2-es méret, de ebből lehet nagyobb méreteket (3-as és 4-es) is felajánlani a későbbiekre,
  • popsitörlő,
  • a kisfiú most 6 éves, 116-os ruhát és 27-es cipőt visel,
  • a kislánynak jelenleg 56-62-es a mérete, de ezekből is elfogadják a nagyobb méreteket.

A tárgyi felajánlások leadhatók: 6922 Földeák, Zárda utca 29., vagy a család címén, 6922 Földeák, Somogyi Béla utca 25.!

Segíteni lehet továbbá a következő számlaszámon is:

  • Név: Németh Gábor
  • Erste Bank
  • Bankszámlaszám: 11600006-00000000-20841380.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb