Mindenmás

Balhé volt a vásárhelyi pályaudvaron: a busztársaság vezetője és két ittas férfi verekedett össze, előkerült egy bicska is a helyszínen

Vádat emeltek három férfival szemben, akik tavaly tavasszal a hódmezővásárhelyi buszpályaudvaron verekedtek össze – tájékoztat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség. A közlemény szerint májusban történt az eset, és előkerült egy 7 centiméter pengehosszúságú kés is.

A vádirat szerint 2022. május 1-én, 18 óra körül apa és fia utazni akartak az egyik helyi járatos buszon, azonban nyilvánvaló ittasságuk miatt a sofőr a busz elhagyására szólította fel őket. Mint a közleményből kiderült, a két vádlott a felszólításnak csak akkor tett eleget, amikor a busztársaság vezetője és annak fia is a helyszínre ért.

KÉTSZER AKARTA MEGSZÚRNI A BUSZTÁRSASÁG VEZETŐJÉT

Mint tovább írják, a pályaudvar peronján ezután a társaság vezetője és a két eltanácsolt utas – az ügy három vádlottja – vitába keveredtek egymással, majd a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Idővel a busztársaság vezetője és a fia távozni akartak, de ekkor a velük szemben álló idősebb utas elővett egy 7 centiméter pengehosszúságú bicskát. A késsel két alkalommal szúrni próbált a cégvezető felé, azonban neki sikerült kitérnie, majd az édesapa elleni támadást a vádlott fia hárította el, úgy, hogy az elkövetőt megrúgta, aki emiatt a földre került. A járási ügyészség a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást kifejtő vádlottakat csoportosan, felfegyverkezve elkövete garázdaság bűntettével, a késsel támadó terheltet ezen felül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A kérdésben a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb