Szegedi Arcok

Keresztes Ildikó nyilatkozott Stone haláláról: “elfogytak a szavak”

Hétfőn érkezett a szomorú hír, hogy hatvankét évesen elhunyt a szegedi éjszakák legendás alakja, a Pick-induló előadója, egyben a 2012-es X-Faktor karcos hangú versenyzője, Kovács László Stone. A közismert szegedi énekes egy héttel ezelőtt kapott agyvérzést, majd a kórházban lélegeztetőgépre került, de szervezete feladta a küzdelmet. A zenész egykori tehetségkutatós mentora, Keresztes Ildikó mélyen megrendült a tragédia hallatán.

“Egyszerűen szóhoz sem jutok, le vagyok döbbenve” – nyilatkozta a Story-nak Keresztes Ildikó, Stone egykori mentora. Mint mesélte, az X-Faktor óta nagyon jó viszonyt ápoltak Lacival, nem voltak napi kapcsolatban, de bátran mondhatja, hogy barátok voltak. Az énekesnő többször járt Stone-nál Szegeden, egy igazi szorgalmas, jó embert ismert meg a személyében.

“Őszinte részvétem a feleségének és az egész családjának. Elfogytak a szavak…”

– zárta a beszélgetést a Máté Péter-díjas magyar énekesnő.

A 2012-es X-Faktorban ismerhette meg az ország a Szegeden már évtizedek óta zenélő Kovács Lacit, azaz Stone-t, aki a sikeres válogató után Keresztes Ildikó csapatába került. A tehetségkutató egyik nagy felfedezettje volt, a műsor után azonban visszatért a Napfény Városába. Megjárta Vietnámot és Ausztráliát is, túlélt négy szívinfarktust, az utóbbi években az éneklés helyett inkább rajzolt és verseket írt.

Hétfőn érkezett a szomorú hír, hogy Stone egy hete agyvérzést kapott, lélegeztetőgépre került, és hiába küzdöttek az intenzíven sokáig az életéért, nem sikerült megmenteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb