Mindenmás

Télen is nyitva van a MALÁTA, Szeged kultikus helye! Meglátogattuk őket, és ha már ott voltunk…csapoltunk is!

AHOJ! Köszönhetünk több héten át nyugodtan így is a MALÁTÁBAN, mivel gasztronómiai cseh heteket tartanak! Ez természetesen megjelenik a különleges sörökben, de az autentikus cseh ételekben is megtapasztalhatjuk. Amikor beléptünk a Malátába, azért kóstoltunk is egy különlegességet…

Ne felejtsd el a legfontosabb: télen is nyitva van a Maláta. Nyáron ez természetes, hiszen nem sok szegedi él városunkban, aki valaha nem tért be Szeged egyik, ha nem a legjobb kerthelységébe. Mi télen is meglátogattuk őket, sőt annyira bátrak voltunk, hogy nem csak cseh sört kóstoltunk, de a cseh ételek készítését is kilestük a Szeged365 kamerájával. Mutatjuk:

A Malátában folyamatosan várnak a cseh ételek és cseh italok, de most mikor betévedtünk találtunk egy kuriózumot is. Ez is jellemző a Malátára, hogyha sör különlegesség jelenik meg a világban, arról bizony nem maradhat le Szeged és tán szerénytelenség nélkül írhatjuk az ország egyik, ha nem a legjobb kézműves sörös közösségi helye.

A VILÁG TOP 100 SÖRFŐZDÉJÉNEK KÜLÖNLEGESSÉGÉT TALÁLTUK

A Pöhjala főzde észt söre volt a pulton, amelyből összesen 5 hordó került Magyarországra, ebből egy hordót bizony Szeged szerzett meg! A Pöhjala-ról azt is megtudtuk, hogy a világ top 100 főzdéjének egyike, és ha már ott voltunk meg is kóstoltuk a Baltic Porter Day-t. Nézd meg a videót, majd irány a Maláta (Somogyi utca 13. – A Fekete Ház udvara)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb