Közélet

Botka László kijelentette: 2023 a megszorítások éve lesz Szegeden

A Közéleti Kávéház hagyományos évindító rendezvényét két év szünet után ma este újra megtartották, ahol a vendég Botka László polgármester volt. A Szeged365 kamerája is bejutott az évindítóra, ahol sok minden elhangzott: ebben az évben alig lesznek építkezések Szegeden, a nyugdíjasok viszont több pénzt kapnak. Természetesen minden rosszról a Kormány és a miniszterek tehetnek.

Botka László polgármester kijelentette szerencsére nem kell és nem is fognak senkit kirúgni a szegedi önkormányzat dolgozói közül. A 10.000 forintos egyszeri juttatást, amit az iskolás gyerekek után kaptak a szülők, és a nyugdíjasok, még magasabbra, 15.000 forintra emeli. Ebből arra is következtethetnénk ,hogy Szeged vígan van anyagilag, de a Közéleti Kávéház mai évnyitóján sok megszorítás és elvonás is elhangzott. Természetesen mindenről a kormány rossz politikája tehet.

A következőkre biztosan nem jut pénz: a “Tisza Szeged főutcája” rekonstrukció elmarad, az Árvízi emlékművet újítják fel csak egyedül. A térfelújítások is elmaradnak, helyette a Bartók téren kezdenek bele egy kis rekonstrukcióba, de erre is csak annyi pénz jut, amennyibe egy tehetősebb újszegedi ház kerül. Pontosan 300 milliót említett a polgármester, majd hozzátette: tudja ez nem elég, de azért elkezdik a munkálatokat.

Jó hír a szegedi rászorulóknak: 1 milliárd 500 millió forintra emelik a szociális támogatási rendszert, és nem hallottunk arról, hogy külön adót vetnének ki a földtulajdonosokra, ahogyan ezt a szomszéd városban tették. Úgy néz ki nekünk jóval több pénzünk van. Külön büszke volt Botka arra, hogy 2021-ben Karikó Katalin díszpolgár, Duda Ernő és Boldogkői Zsolt meg Pro Urbe-díjat vehetett át Szegedtől.

A többit röviden is össze tudjuk foglalni: szidta Mihálffy Bélát, a Kormányt (ezt 2-4 percenként tette), néha kiemelve a minisztereket, külön említve Lázár Jánost, vagy éppen Orbán Viktor miniszterelnököt. Az irónikus megjegyzésekből kapott az egyetem vezetése is, és a vármegye elnevezéseken is ironizált egyet Szeged első embere. A végén az arra kiválasztottak egy közös fotózáson is részt vehettek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb