KikapcsVideo365

Csináld magad! Valentin napi workshop-ot tartanak Mesi Virágoskertjében, mutatjuk, hol tudsz bejelentkezni (frissítve)

Láttunk már néhány vagány megoldást Szegeden, de a “Mars teres lány” avagy Deák Emese “csináld magad” adventi vására mindent vitt az év végén. A telt házzal pörgő, négy hetes kézműves apokalipszis 2023-ban újult erővel és rengeteg újdonsággal tér vissza, mi pedig fejest ugrottunk Makkosházi körút 11. alatti, közel másfélszeresére növelt “kütymürütty” választékba, plusz elcsíptük egy ötletgazdát egy óvatosan szólva is önfeledt hangulatú Szeged365 interjúra.

Két megjegyzés, mielőtt megmutatnánk a videót:

  • (1.) A “kütymürütty” nevű kifejezés nem valami ősi klingon fegyvernem, hanem Mesi nyelvújító kifejezése a kézműves foglalkozásokon felhasználható kellékekre. Szóval, minden kütymürütty, amiből lehet kézműveskedni, a manóktól kezdve a faleveleken át a különféle díszekig. Andor kolléga (az operatőrünk b@szb@sznak hívja őket, aminél ugye, sokkal nőcisebb a fent többször is leírt kifejezés).
  • (2.) Mesi mindig önfeledt, de most tényleg csúcsra volt járatva a jókedv, még a telefonszámot is elfelejtettük interjú közben, sőt, igazából mindent, mindent is.

Íme a beszélgetés videós formában:

…és szövegesen, röviden.

MIKOR LESZ MÁR CSINÁLD MAGAD IZÉ?

“Ilyen sok jó emberrel még nem találkoztam egy helyen” – magyarázta háziasszonyunk arra a kérdésünkre reagálva, hogy miként értékelné az adventi időszakot fenekestül felforgató csináld magad vásárát. Mint mesélte, a hétvégén pont a Bárkában (ezt nem reklámból írtuk, minden mást viszont igen) beszélgetett a barátaival, amikor elcsípték a vendégek, arról érdeklődve, hogy “mikor lesz már újra csináld magad izé?”

A kérdésre a válasz megvan:

…február 1-től!

SOSEM VAGYTOK BÉNA BÉLÁK

Tehát mint Mesi elmondta, február 1-től 26-ig, hétfőtől vasárnapig, reggeltől estig várják majd az előre beregisztrált szegedieket, akiknek azt üzente, hogy…

“…soha, de soha sem vagytok bénák!”

Az ötletgazda arról számolt be, hogy az adventinél is jóval szélesebb lesz a témaválasztékuk, többek között

  • a Valentin napi kellékek,
  • a tavasztündéres cuccok,
  • az elmaradhatatlan manók,
  • és a közönségkedvenc sündisznók sem maradnak majd el.

Közben a “kütymürüttyös” asztal is jól megnőtt, a több tízezer kellék mellett szalma, faszelet, faháncs és selyem alapok is lesznek.

Vannak dolgok, amiket szinte lehetetlen szövegesen körbemagyarázni, viszont szerencsére Gellért és Andor kollégák is formában voltak, szóval, a látvány kapcsán most inkább nem írnánk, hanem mutogatnánk:

A turnusok napokon belül indulnak, óriási az érdeklődés, ha nem szeretnél lemaradni, foglalj egy dátumot és irány Mesi Virágoskertje, a Makkosházi körút 11. alatt:

+36 (30) 149 3225

Apropó, azt említettük már, hogy a parkolás (még mindig) díjmentes a kertészet előtt?

FRISSÍTVE: MÉG VAN PÁR HELY, NOMEG EGY REMEK TIPP VALENTIN NAPRA

Az eredeti cikkünk megjelenése óta alaposan felpörgött az év eleji workshop, mint Deák Emesétől megtudtuk, az utóbbi napokban rohamosan elkezdtek betelni a Valentin-nap környéki időpontok. Ha szeretnél egy teljesen egyedi ajándékot a Párodnak, vagy pont az a program, hogy együtt kézműveskednétek, jelentkezz be még ma a +36 (30) 149 3225 számon!

Bővebb infót IDE kattintva találsz.

Fotók: Sóti Gellért

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb