Közélet

Mihálffy Béla: a Kúria kimondta, hogy törvényellenes a lakásrendelet Szegeden, az önkormányzatnak kötelessége megváltoztatni azt

Teljesen új lakásrendeletet fogadott el Szeged város közgyűlése, amely Kovács Tamás gazdasági alpolgármester szerint “igazságosabb és differenciáltabb” lett – írtuk meg még tavaly májusban, majd a szegedi Fidesz-KDNP lakásrendelet-módosítást adott be az önkormányzatnál. A városvezetés ennek ellenére sem módosította a rendeletet, így Mihálffy Béláék a Kúriához fordultak, ahol kimondták: a lakásrendelet törvényellenes.

“A Fidesz és a KDNP frakciókkal egyeztetve beadtuk a lakásrendelet módosítását, hogy a közérdekű feladatot ellátó polgárok is bérelhessenek – piaci áron – önkormányzati lakásokat” – írta tavaly novemberben Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő a közösségi oldalára. Mihálffy Béla szerint közfeladatot ellátó bérlőknek, honvédelmi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint tanároknak kell elhagyniuk az önkormányzati bérlakásokat, mert felmondták a szerződést velük. 

Az önkormányzat ennek ellenére sem módosította a lakásrendeletet, így Mihálffy Béláék a Kúriához fordultak. Mint a közösségi oldalán írja, a Kúria kimondta: a városvezetés sokat vitatott lakásrendelete törvényellenes.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy: “az elmúlt hónapokban többször felhívtuk a baloldali városvezetés figyelmét, hogy törvénytelen az elfogadott önkormányzati lakásrendelet, ami miatt a szegediekért dolgozó egészségügyi dolgozók, pedagógusok kerültek méltatlan helyzetbe és kerülhetnek utcára. Ezért kezdeményeztük a rendelet módosítását, amit sajnálatos módon a városvezetés nem vett figyelembe. Most a Kúria kimondta, hogy törvényellenes a lakásrendelet és az önkormányzatnak kötelessége megváltoztatni azt.”

Az új lakásrendeletet egyébként már korábban is sérelmezte a helyi Fidesz. Erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb