Smart Szeged

Technológiafejlesztést eredményező beruházások történnek a DecoCenter Kft.-nél

A DecoCenter Bútorgyártó és Kereskedelmi  Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz program keretén belül kiírt GINOP Plusz-1.2.1-21 számú pályázati felhívás nyerteseként fejleszti vállalkozása tevékenységeit technológiafejlesztés és ingatlanberuházás révén. A projekt teljes körű megvalósítása várhatóan 2023 utolsó negyedévében zárul. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert 68,72 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg – tudtuk meg a cégtől.

Mint kiderült, a projekt megvalósítója, a szegedi székhelyű DecoCenter Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft., ami 2009-ben alakult, főtevékenysége bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikk kiskereskedelme. 2018 óta a cég székhelye 6728 Szeged, Dorozsmai út 14-2, ahol egyben áruházuk is működik.

TECHNOLÓGIAI HÁTTERET ÉS A KÖRNYEZETI INFRASTRUKTÚRÁT TEREMTENEK

A fejlesztés célja a további fejlődéshez szükséges technológiai háttér és környezeti infrastruktúra megteremtése, valamint az energiahatékonyság növelése érdekben megújuló energiát hasznosító rendszerek telepítése. Ennek köszönhetően javul a vállalkozás erőforrás-hatékonysága és az előállított szolgáltatások színvonala, mely magasabb termelékenységi szinthez vezet.

BŐVÜL A BEMUTATÓTÉR

A projekt keretében a vállalkozás gyártási tevékenységéhez kapcsolódóan történik eszközbeszerzés, melynek köszönhetően jelentős fejlődést érhet el a vállalkozás mind minőségben, mind hatékonyságban egyaránt. A tervezett ingatlan beruházás során a jelenleg még raktárként funkcionáló hátsó épületrésszel kibővítik a meglévő üzletteret, így az átalakítás révén mintegy 240 négyzetméterrel bővül a jelenlegi bemutatótér.

KÖRNYEZETKÍMÉLŐ HŰTÉS ÉS FŰTÉS

Mint kiemelték, a telephelyen történő munkavégzéshez, valamint a gyártási munkálatokhoz szükséges áramellátás biztosítása érdekében megvalósul egy napelemes rendszer telepítése, valamint a fűtés és hűtés környezetkímélő megoldása érdekében beépítésre kerül egy levegő-víz hőszivattyús rendszer. A fejlesztés eredményeként jelentősen megnövekszik a vállalkozás kapacitása, technológiai felkészültsége, a munkafolyamatok hatékonysága, melyek mind pozitív hatással vannak a termelékenységre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.2.1-21 azonosítószámú és „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás keretében valósul meg. A beruházások helyszínéül a vállalkozás székhelye szolgál, mely a 6728 Szeged, Dorozsmai út 14-2. szám alatt található.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb