Közélet

GTA az M5-ösön: robbanóanyag miatt körözött moldáv fickót kaptak el a rendőrök

Ha azt hitted, hogy a Szeged belvárosában lezajlott, a Cobra 11 legdicsőbb korszakát idéző autós üldözés volt az egyetlen csütörtökön, tévedsz: mint a rendőrségtől megtudtuk, tegnap az M5-ös autópályán is akció volt, ahol egy lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaélés miatt is körözött moldáv férfit kapcsoltak le. A 30 éves elkövető autójában grátiszként 6 illegális migráns is utazott, de ez már lassan a “szokásos” kategóriába sorolandó.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársa 2023. január 26-án 10 óra 20 perckor az M5-ös autópályán – Kecskemét közigazgatási területén – megállított egy személyautót. A kocsit egy 30 éves moldáv állampolgár vezette, az 5 fő számára is passzentos Mercedes C klasse fedélzetén rajta kívül további 6 külföldi tartózkodott.

Az utasok török állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – írta közleményében a rendőrség.

A gyanú szerint a sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

A rendőri intézkedés során az is kiderült, hogy a fiatalember ellen a Moldovai Köztársaság elfogatóparancsot bocsátott ki lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaélés, valamint más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A férfit előállítják, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

AZ IGAZI MIAMI VICE SZEGEDEN VOLT

…sőt, Miami Vice, Cobra 11 és GTA, együtt. Lengyel rendszámú migránstaxi menekült forgalommal szemben, több piros jelzésen is átgázolva Szeged belvárosában,

  • az üldözés az Aradi Vértanúk tere környékén indult,
  • a klinikáknál folytatódott,
  • majd jött a Huszár Mátyás rakpart,
  • a Felső-Tisza part,
  • végül Petőfitelep,
  • majd Tápé.

A Szeged365 mindig résen lévő olvasóinak hála videónk is van róla, íme:

Fotók: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb