Közélet

Baromnak és rib@ncarcúnak nevezte Orbánt az egyik ukrán politikus, majd Trianonozott egyet

Masszív diplomáciai vihart kavart egy csütörtökön, a Karmelita Kolostorban lezajlott újságírói háttérbeszélgetés, amelyen Orbán Viktor azt mondta, hogy Oroszország nyeri a háborút és Ukrajna már most a senki földje. Az ügyben előbb Kijev bekérette a magyar nagykövetet, majd megszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, szombaton pedig az egymillió lakosú Dnyipro polgármestere következett, aki

  • előbb ribancarcúnak, majd baromnak nevezte a magyar kormányfőt,
  • a magyarságról azt mondta, hogy az “Urálon túlról másztunk” elő,
  • majd azt kezdte el fejtegetni, hogy a trianoni békeszerződés csak büntetés volt az “állatias történelmi” tetteinkért.

ÍGY KEZDŐDÖTT: UKRAJNA SENKI FÖLDJE, PUTYIN GYŐZNI FOG, A NYUGAT PEDIG VESZÍTENI

Orbán Viktor csütörtökön a Karmelitában fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő újságírók 15 fős csoportját, erről Rod Dreher készített összefoglalót az American Conservative című lap számára. A “Nyugat háborúban áll Oroszországgal” című írás azokat a beszélgetéseket foglalja össze, amelyeket a miniszterelnök néhány kiválasztott külföldi újságíróval folytatott aktuális politikai kérdésben, főként az Oroszországgal, az ukrajnai háborúval és az Európai Unió helyzetével kapcsolatban.

A beszélgetésen a 24 által szemlézett beszámoló szerint Orbán határozott nemmel válaszolt arra, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne. Ehhez azonban gyorsan hozzátette, hogy nincs más választása, mert a hazai kivitel 85 százaléka az Unióba irányul. Dreher tudósítása szerint a miniszterelnök Brüsszelt okolja minden rosszért, ami az elmúlt 30 évben történt Európában.

A beszélgetésben állítólag az alábbiak hangoztak el:

  • A Nyugat el fogja veszteni az ukrajnai háborút, de az még sokkal rosszabbra fordul. Putyin nem veszíthet, de nem is fog, mert jön a választás, és ott nem indulhat, ha kudarcot vall.
  • Putyin célja az, hogy irányíthatatlan roncsot csináljon az országból, éspedig azért, hogy azt a Nyugat ne tudja trófeaként felmutatni. Mi több, ez már sikerült is, Ukrajna olyan, mint Afganisztán: a senki földje.
  • Elképzelhetetlennek tartja, hogy államcsíny buktassa meg Putyint, arról nem beszélve, hogy aki követné, csak még vadabb lenne. Vagyis a puccs nem oldana meg semmit.
  • Orbán Viktor közölte, nem könnyű neki Tanács-ülésekre járnia, hiszen ott ő a homokzsák. Hogy ezt elviselje, ahhoz erős gerinc és az a meggyőződés szükséges, hogy a választók akarata fontosabb, mint az ellenfelek véleménye.

AZ UKRÁNOK KIAKADTAK: BEKÉRETTÉK A MAGYAR NAGYKÖVETET

Az Index péntek este arról számolt be, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök becsmérlő kijelentései miatt bekérették Magyarország kijevi nagykövetét is. Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő szerint Magyarország szándékosan rombolja a magyar–ukrán kapcsolatokat, szerinte a magyar miniszterelnök becsmérlő kijelentései Ukrajnáról teljes mértékben elfogadhatatlanok, és fenntartják annak a lehetőségét is, hogy a miniszterelnök kijelentésére másféle válaszlépést tegyenek.

A lépést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is kommentálta.

A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg, és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.

ÚTON AZ EURÓPAI UNIÓBA: ORBÁN BAROM, R@BANCARCÚ, A MAGYAROK SZEMETEK

A kocsmabunyós hangulatú trash szombat délután jött, amikor is lebarmozta a magyar miniszterelnököt az egymillió lakosú Dnyipro polgármestere. Borisz Filatov a Telegramon előbb Orbánba szállt bele páros lábbal, majd a magyarságot kezdte ekézni, az írás végén pedig megpróbált szépíteni egyet. A politikus olyanokat írt, mint hogy a trianoni békeszerződés csak büntetés volt a magyarság állatias történelmi tetteitekért, majd azt, hogy “három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek”.

A sorokat oroszul írta, mi értelemszerűen magyarul gépeljük ide:

Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senkiföldje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek.

„Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők” – tette hozzá Dnyipro polgármestere a Telex fordítása szerint.

A politikus magyarságra vonatkozó sorait inkább nem kommentáljuk, amint reagál a történtekre a külügyminisztérium, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb