Mindenmás

Napi pakk: felhős, esős nap elé nézünk Szegeden, mától forgalomkorlátozás lép életbe a Damjanich és a Körtöltés utca kereszteződésénél

Borongós napunk lesz ma Szegeden, havas esővel, széllel és kora reggeli faggyal köszönt be az új hét. Mindemellett a közlekedésben is változások várhatóak: mától forgalomkorlátozásra és terelésre kell számítani a Damjanich és a Körtöltés utca kereszteződésénél. Neves évfordulókat is tartogat a hétfő: 1994 -ben a mindössze 14 éves Lékó Péter sakkozó elnyerte a legfiatalabb nagymester címét, valamint 48 éve Ifjabb Rubik Ernő beadta szabadalmi kérelmét a Rubik-kockára. Reggelizz egy jót és vesd bele magad az új hét kihívásaiba, mi pedig hozzuk továbbra is a legfrissebb híreket, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Gerda, Martina, Gellért, Orgona és Jácinta nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 75 éve gyilkolták meg Mahatma Gandhi indiai békeharcost.
  • 78 éve süllyedt a Wilhelm Gustloff személyszállító hajó. Ez volt a világtörténelem legnagyobb hajókatasztrófája. Megközelítőleg 10 000 ember halt meg, ami hatszor annyi áldozatot jelent, mint a Titanic-tragédiánál.
  • 54 éve lépett fel a Beatles utoljára együtt.
  • 1994 -ben ezen a napon a mindössze 14 éves Lékó Péter sakkozó elnyeri a legfiatalabb nagymester címét.
  • 48 éve Ifjabb Rubik Ernő beadta szabadalmi kérelmét a Rubik-kockára. 1975. január 30-án adta be igényét a kocka szabadalmaztatására, de csak 1977. december 31-én kapta ezt meg. 1980-ban a bűvös kockát Rubik-kockára nevezték át és csak Magyarországon hozzávetőleg egymillió darabot vettek belőle.
Fotó: exittheroom.hu

BORÚS LESZ A MAI NAPUNK SZEGEDEN: ERŐS SZÉLRE ÉS HAVAS ESŐRE IS SZÁMÍTHATUNK

Erősen felhős lesz az égbolt felettünk Szegeden és környékén a hét első napján, ráadásul ahogy haladunk bele a napba egyre borúsabbá válik az időjárás, míg végül a késő délutáni és esti órákban eső, illetve havas eső érkezik térségünkbe hétfőn. Hajnalban -4 fokig hűl le a levegő Szegeden, napközben pedig maximum 4 fokot mérhetünk.

MÁTÓL FORGALOMKORLÁTOZÁSRA ÉS TERELÉSRE SZÁMÍTHATUNK A DAMJANICH UTCÁBAN

Forgalomkorlátozásra és terelésre kell számítani hétfőtől Szegeden – közölte a Hydroline-Bau Zrt. Mint írták, a Damjanich és a Körtöltés utca kereszteződésénél lévő körforgalomnál felbontják az utat a Makkoserdő sor felőli ki- és behajtó irányba.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb