Mindenmás

El akart futni a rendőrök elől az embercsempész, egy arra haladó autós elsodorta

Nagyon úgy fest, hogy ez a hét a sprintelő embercsempészeké. Kedden azt írtuk, hogy az M5-ös autópálya belső sávjában egy román férfi próbált meg elfutni a rendőrök elől, ma pedig kiderült, hogy Mórahalomnál is hasonló eset történt. Itt egy moldáv állampolgárságú férfi akart elmenekülni az egyenruhások elől, azonban egy másik, éppen arra haladó jármű elsodorta.

A szerdai országos határrendészeti összesítésből derült ki, hogy Mórahalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton 2023. január 31-én 15 óra 50 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. Mint írják, a rendőri intézkedés megkezdése előtt a jármű vezetője a gépkocsit hátrahagyva megkísérelt elmenekülni, azonban egy másik, éppen arra haladó jármű őt elsodorta. A baleset során személyi sérülés nem történt. A járműben a sofőrön kívül 11, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

135 HATÁRSÉRTŐT TARTÓZTATTAK FEL A RENDŐRÖK

Az is kiderült az összesítésből, hogy Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 135 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Öttömös közigazgatási területén. Az elmúlt 24 órában a rendőrök vármegyénkben 4 esetben összesen 125 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb