Gasztro

Bezárt Szeged egyik legrégebbi kézműves burgerese

“Van mikor tudni kell elengedni” – írta közösségi média posztjában a szegedi Baan’s Kitchen, akik február 1-től bezárták Csillag téri, franchise formájában működő egységüket. Mint az üzemeltető írta, külföldön próbál szerencsét, az eredetileg a Napfény Városából indított streetfood-franchise pedig Makón, Kisteleken és Budapesten üzemel tovább.

Írhatnánk azt is, hogy a Baan’s szegedi története (egyelőre) pont ott ért véget, ahol kezdődött, a közismert gasztro-arc Bán Tamás ugyanis pont a Csillag tér mellett indította el a vállalkozást 2014 őszén, egy évvel később a Nemes Takács utcában, majd 2016-ban a Nagyáruház passzázsán és a fővárosban is megnyitottak. Az azóta már Budapestre költözött alapító éveken át meghatározó arca volt Szeged fesztiváléletének, többek között a Szeged365 csapata által szervezett Gerilla Gourmet és Chili Weekend fedélzetén, továbbá a SZIN-en és egyetemi eseményeken is gyakran feltűnt a Tomi-féle matt fekete choppermotor. A Csillag téri Baan’s a Covid-járvány kitörése előtt pár hónappal indult útjára franchise formájában, egy darabig egyébként pont az a Vlad nevű fiatalember vitte, aki később Zura Burger néven indított saját burgerezőt Szegeden. Ez utóbbi egyébként novemberben jelentette be, hogy kénytelen bezárni:

A Csillag téri Baan’s jelenlegi franchise-tulaja ezt írta ki a cég Facebook oldalára a február 1-jén megtörtént bezárással egy időben:

“Van mikor tudni kell elengedni. Van mikor tudni kell fejet hajtani. Van mikor el kell ismerni, ha valamire nem vagy képes. Én személy szerint sokáig hittem benne és jó néhány dolgot meg is próbáltam, hogy működjön, de el kell ismernem, be kell látnom, hogy a Baanst csak szívvel, lélekkel, teljes odaadással lehet és érdemes üzemeltetni.

Nekem másképp alakult és a külföldi túrám úgy sikerült, hogy több éves lehetőséget kínáltak fel. Nem biztos, hogy könnyebb vagy jobb, de én ezt az utat választottam, így viszont nem tudom tovább üzemeltetni a szegedi Baanst, ezért 2023. február 1. napjától bizonytalan ideig sajnos nélkülöznötök kell Szeged legegyedibb, legtartalmasabb hamburgereit.

A szegedi Baans egyelőre bezár, de biztos vagyok benne, hogy Tomi hamarosan talál majd megoldást, hogy ne kelljen sokáig nélkülöznötök a hamburgereiket. Ha pedig a függőség már olyan szintű, hogy nem bírjátok kivárni, akkor Makón, Kisteleken és Budapesten tudtok továbbra is fogyasztani.

Én köszönöm minden kedves vendégünknek, partnerünknek, munkatársainknak, hogy velünk voltatok.

Szabi”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb