Mindenmás

Napi pakk: 5 fok és eső jöhet Szegedre, nyit a Városi Sportuszoda és a Városi Sportcsarnok

Itt a péntek! Kitartás, már csak a mai napot kell túlélni a melóban, és jön a hétvége. Kapunk délutánra egy kis esőt és szelet, viszont jó híreket is hoztunk mára: nyit a Városi Sportuszoda és a Városi Sportcsarnok, és még az üzemanyag is olcsóbb lehet Szegeden! Meghoztuk a legfontosabb napindító infókat, mutatjuk, mit tartogat a péntek Szegeden!

NÉVNAPOSOK ÉS A BALÁZSOLÁS

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Balázs, Csinszka és Oszkár nevű olvasónknak! Pár érdekesség is jutott péntekre:

  • ma van a Balázsolás napja! Népi szokás volt ezen a napon, hogy a torokfájósokat parázsra vetett alma héjával megfüstölik, hogy ezzel a fájdalmat, betegséget okozó gonoszt elűzzék. A balázsolás (Balázs püspök ünnepe) Balázs (a diákok patrónusa) és Gergely (I. Gregorianus pápa) napja volt az iskolások ünnepe. Ilyenkor a diákok házról házra járva jelmezesen vonultak fel, adományokat gyűjtöttek az iskolának és új diákokat toboroztak.
  • 142 éve ezen a napon Makón megszületett Galamb József gépészmérnök, a Ford Motor Company főmérnöke, a T-Model megalkotója,
  • 93 éve Csoóri Sándor, kétszeres Kossuth-díjas költő, író, politikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja,
  • 62 éve pedig Nathan Lane színész (Az oroszlánkirály, Stuart Little, kisegér, Lóvátett lovagok).

A SZOKÁSOS: DÉLUTÁN MÁR ESŐ JÖHET SZEGEDRE

Pénteken kezdetben még süthet a nap, majd nyugat felől egyre több helyen várható felhős idő, majd vegyes halmazállapotú csapadék. A délután folyamán nagyobb havazás csak az északi, északkeleti tájakon alakulhat ki, máshol, így Szegeden is inkább eső, és havas eső eshet. Több helyen élénk délnyugati szél fog fújni, késő este sok helyen megerősödik, lesz, ahol viharossá is fokozódik. Hajnalban -2, napközben 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

NYIT A VÁROSI SPORTUSZODA

Mától ismét várja a sportolni vágyókat az újszegedi Városi Sportuszoda és Városi Sportcsarnok a megszokott nyitvatartással – közölte az intézmény szerkesztőségükkel. Mint kiemelték, a Tiszavirág Sportuszoda mellett immár az újszegedi létesítmény is fogadja a lakosságot és a sportolókat péntektől, miután december 19-től zárva tartott a közgyűlési döntés értelmében a magas energiaárak miatt. Hozzátették, az uszoda mellett a Városi Konditerem és az Everfit Sport Lifestlye Center is újranyitja kapuját.

OLCSÓBB LESZ AZ ÜZEMANYAG

Amennyiben a kereskedők tovább érvényesítik a kiskereskedelmi árakban a nagykereskedelmi ár csökkenését, akkor a héten másodjára mérséklődhetnek az üzemanyagárak az országban és Szegeden. Az előrejelzések szerint mától egy liter benzin 622, a gázolaj pedig 668 forintos átlagáron kerülhet kínálatba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb