Szegedi Arcok

Barnák László újra megpályázza a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztját

Decemberben lejár a pályázata, újra elindulna a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjáért – jelentette ki Barnák László a Magyar Színházi Társaság szerda délután, a REÖK Palotában megtartott Jó kérdés című kerekasztal-beszélgetésén. A kultmenedzser az eseményen arról is beszélt, hogy az érvényben lévő közbeszerzéseiknek hála egyelőre változatlan áron jutnak áramhoz, azonban a földgázt kilencszeres (!) díjon kapják, amit szerinte képtelenség kigazdálkodni.

Szerdán 16 órakor, a REÖK Palotában zajlott le a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés című kerekasztal-beszélgetése, amelyen

  • Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója,
  • Schneider Jankó, a Kövér Béla Bábszínház művészeti vezetője,
  • Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója vett részt a tagszínházak képviseletében.

Szó esett az évadindulásról, az első bemutatókról, a szezon terveiről, de ahhoz, hogy az egyes városok színházi életét aktuális országos, illetve helyi történeti kontextusban is megismerjék a nézők – egy színházi szakíró vendég is részt vett az eseményen, a REÖK Palotában megtartott szegedi eseményhez Jászay Tamás színikritikus csatlakozott, míg a beszélgetést Seres Gerda újságíró vezette.

KILENCSZERES ÁRON KAPJÁK A FÖLDGÁZT

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója többek között arról beszélt, az érvényben lévő közbeszerzéseiknek hála egyelőre változatlan áron jutnak áramhoz, ez december 31-ig így is lesz, azonban a földgázt kilencszeres (!) díjon kapják, amit szerinte – és ebben mindannyian osztoztak – képtelenség kigazdálkodni.

Mint magyarázta, lépcsőzetes megoldásokat keresnek, a “szénszünet” szerinte nem megoldás.

Alternatív próbahelyeket keresnek a városban, a színjátszóhelyek sorába bekapcsolták a REÖK Palotát is, azonban nagyon nehéz kérdés, hogy mi lenne egy több hónapos leállás esetén a színház dolgozóival. Az igazgató szerint mindenféleképpen olyan megoldásokat kell keresni, amelyekből minél kevesebbet vesz észre a néző.

DECEMBERBEN LEJÁR A PÁLYÁZATA, ÚJRA NEKIFUTNA

Seres Gerda újságíró kérdésére Barnák elmondta, decemberben lejár a pályázata, majd kijelentette:

újra elindul, folytatni szeretné munkáját a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói székében.

A menedzsert legutóbb pont a hétvégén, a Bortéren csíptük el egy random interjúra, ezt ebben a cikkünkben találod meg szöveges és videós formában:

A teljes beszélgetést, élő videó stream formájában IDE kattintva tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb