Közélet

Péntek helyett ma álltak forgalomba Szegeden az új környezetbarát, CNG-üzemű autóbuszok

Tíz új, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, CNG-üzemű (gázüzemű) autóbuszt helyez forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden – írtuk meg csütörtökön a hivatalos átadót követően, ahol az is elhangozott, hogy az első két jármű már pénteken forgalomba áll. Ezt követően István nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy végül egy új busz sem indult el. Felkerestük a Volánbusz Zrt.-t, akik szűkszavúan annyit közöltek szerkesztőségünkkel, hogy az új buszokkal az előzetesen tervezett pénteki időpont helyett mától találkozhatnak az utasok Szegeden.

Mint csütörtökön megírtuk, tíz új, környezetbarát autóbuszt helyez forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden. A csaknem egymilliárd forintos beruházás keretében alacsonypadlós, kerekesszék és babakocsi rögzítésre alkalmas járművek érkeztek Szegedre, amelyeknek vizuális és hangbemondásos utastájékoztató rendszere van.

KIS CSÚSZÁSSAL, DE MA MÁR ELINDULT A KÉT ÚJ BUSZ

Tervezetten a fent említett új buszokból kettő már pénteken forgalomba kellett volna, hogy álljon, ám István olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy egyet sem lehetett látni Szegeden. Mint írta, forrásai szerint “technikai problémák” adódtak, és péntek reggel központilag sem engedélyezték a forgalomba állásukat. Levélben kerestük a Volánbusz Zrt. a történtekkel kapcsolatban, amire igencsak szűk szavú választ kaptunk. Annyit közöltek, hogy: “a szegedi helyi járműállományt tovább fiatalító és korszerűsítő CNG-buszokkal az előzetesen tervezett pénteki időpont helyett mától találkozhatnak utasaink.” Azt, hogy mi volt a csúszás oka, nem firtatta a vállalat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb