Közélet

Tankokat fognak szállítani a 47-esen, átcsoportosít a Magyar Honvédség

Ahogy Lukács Laci énekelte: itt vannak a tankok! Katonai járműveket csoportosít át a Magyar Honvédség szerdán és csütörtökön, emiatt a keleti országrészben menetoszlopok közlekedésére kell számítani – közölte az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül a Honvédelmi Minisztérium. A művelet Szeged környékét is érinti, mint írták, az útvonalak közé tartoznak

  • a 41. főút,
  • az M3-as autópálya,
  • a 4-es főút,
  • az M35-ös autópálya
  • és 47-es főút Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-, Békés- és Csongrád-Csanád vármegyei szakaszai.

A Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával, valamint kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, ugyanis azok mérete, sebessége, hossza, illetve haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

“Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen”

– írták a kedd reggel kiadott MTI közleményben.

LEGUTÓBB ÓRIÁSI DUGÓ LETT A TANKSZÁLLÍTÓSDIBÓL

Ha az utóbbi hónapok tapasztalataiból indulunk ki, masszív dugóra lehet majd számítani az algyői Tisza-hídon, az augusztusban szállított amerikai M1 Abrams konvoj például több órára bénította meg a forgalmat Szeged és Hódmezővásárhely között. Olyannyira, hogy az egyik olvasónknak, Vinyónak még arra is volt ideje, hogy a terelőkorlátra felpattanva szelfizzen az amerikai hadsereg legendás harci gépeivel:

Ne csináld utána.

A legutóbbi olvasói tudósításunk, a 47-esről, főszerepben a tankokkal:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb