Közélet

Az idei évben elindul a rakpart rekonstrukciójának első üteme, még több napvitorlát kapunk a Kárász utcára

Elindul a rakpart rekonstrukciójának 1. üteme – többek között ezt tartalmazta az a költségvetési tervezet, amit ma tárgyaltak a képviselők az önkormányzat pénzügyi bizottságának ülésén. A tervezetben az is fellelhető, hogy további napvitorlákat kapunk a Kárász utcára, valamint a villamos- és a trolibuszközlekedéshez szükséges infrastruktúrát is felújítják egyes részeken.

Kiemelt beruházásként elkezdődik a Tisza-part, rakpart rekonstrukciójának 1. üteme. A “Tisza Szeged főutcája” című projekt első ütemének kivitelezésére 200 millió forintot költenek. A napirenden volt mindezek mellett az is, hogy

  • folytatódnak a városrészi felújítások és térrendezések, erre a feladatra 495 millió forintot szánnak,
  • Tarján szélén a zöldterület lesz bővítve 68 millió forint értékben,
  • folytatódik a Kárász utcán a napvitorlás utcai árnyékolás kivitelezése, ez 27 millió forintba kerül,
  • de a villamos- és trolibuszközlekedéshez szükséges infrastruktúrát is felújítják egyes részeken.

Itt azt is kiemelték, hogy az önkormányzati tulajdonú vasúti pálya és hálózati elemeken a legjobban kopó – részben a tram-train vasúti kocsijai okozta, részben a keresztirányú forgalom nagyobb igénybevétel miatt – egyes kanyaríveket és kereszteződéseket (Galamb u. – Boldogasszony sgt. kereszteződés, Széchenyi tér Bíróság, Tisza L. krt. – Hajnóczy u., Tisza L. krt. – Gutenberg u.) is szükséges felújítani, erre 155 millió forintot költenek. Mindezek mellett a csapadékvíz-problémák kezelésre az ELI beruházáshoz is kötődő Liliom Lakópark csapadékvíz elvezetés tervezésére 10 millió, valamint a csapadékvíz elvezetési problémák megszüntetésére 6 millió forint lett betervezve.

ÖSSZEKÖTNÉK A STEFÁNIÁT A RAKPARTTAL

,,A szegedi rakpart komplex fejlesztése” című projekt kapcsán engedélyezési és kiviteli tervek készítésére, tervezői művezetésére és kapcsolódó járulékos szolgáltatások ellátására adott ki pályázatot Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, még tavaly novemberben. Itt derült ki, hogy a Stefánia és a Roosevelt tér, illetve a rakpart és a folyó közvetlen, akadálymentesített megközelítésének kialakítását tervezik. A további részletek itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb