Közélet

Orbán és Zelenszkij kezet fogtak, viszont a taps elmaradt

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor korábban közösségi oldalán arról írt: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára. A kormányfő hozzátette,

támogatják az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében, Magyarország a béketáborhoz tartozik.

ORBÁN VIKTOR NEM TAPSOLT

Miután a résztvevők megtapsolták, a találkozón részt vevő Zelenszkij kifejtette: a taps nem neki szól, hanem mindazoknak, akik harcolnak az orosz agresszió ellen, vagy segítik ebben Ukrajnát. E gondolatát nyomatékosítva Zelenszkij is elkezdett tapsolni, melyre reagálva az Európai Parlament felállva tapsolta hosszú másodpercekig az ukrán elnököt.

A parlamenti ülést követően a huszonhét EU-tagállam vezetője együtt fogadta Volodimir Zelenszkijt, itt azonban már nem mindenki tapsolt – szúrta ki az Index. Egy videón ugyanis az látható, hogy az ukrán elnököt az összes jelen lévő európai állam- és kormányfő megtapsolta érkezésekor, azonban ez alól volt pár kivétel:

  • Orbán Viktor magyar miniszterelnök,
  • Klaus Iohannis román elnök,
  • és Karl Nehammer osztrák kancellár.

A miniszterelnököt ezután, a csoportkép készítésekor is úgy fotózták, hogy pont Zelenszkij mögött állt, arcáról azonban nem lehet túl sok boldogságot leolvasni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb