Közélet

Cobra 11, sokadik rész: megint felborult egy embercsempész, megint Mórahalomnál

Georgiai embercsempész próbált eliszkolni a cseh-magyar rendőrbrigád elől február 9-én, 1 óra 25 perckor az 55-ös számú főúton, Mórahalmon, majd a körforgalomban lesodródott, és az oldalára borulva fejezte be a Cobra 11 – be illő jelenetsort. A sofőrt elfogták, az autóban 8 szír férfit találtak, az egyikőjük könnyebben sérült.

Mint a rendőrség menetrend szerinti, 24 órás összesítőjéből kiderült, a szolgálatot teljesítő bajtársaik 2023. február 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 85 határsértőt tartóztattak fel és 76 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Közülük Csongrád-Csanád vármegyére 64 fő jutott, ők Ásotthalom és Mórahalom térségében próbálkoztak.

A sajtóanyag egy izgalmas tételt is tartalmaz, mint írták, a cseh-magyar közös ellenőrzésben részt vevő rendőrök február 9-én 01 óra 25 perckor az 55-ös számú főúton, Mórahalom közigazgatási területén ellenőrizni akartak egy lengyel honosságú gépkocsit, amely azonban a rendőri jelzés ellenére nem állt meg.

Az autót, egy georgiai állampolgár vezette, aki a járművével egy körforgalomban az úttestről lesodródott és az oldalára borulva állt meg.

A sofőrt a helyszínen elfogták, a járműben utasként 8 fő szíriai férfi tartózkodott, akik közül a balesetben 1 fő könnyű sérülést szenvedett.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb