Mindenmás

Rendőreink fokozottan figyelnek azokra, akiket veszélyeztet a hideg: Szentesen egy utcán alvó nőt, Szegeden pedig egy éjszaka bolyongó asszonyt helyeztek biztonságba

Az elkövetkező napokra jósolt hideg időjárás miatt elengedhetetlen az állampolgárok összefogása, hívta fel a figyelmet a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mint mondták, a Szegedi Rendőrkapitányság egyenruhásai a rendkívül hideg időjárásra tekintettel kiemelt figyelemmel kísérik nemcsak a külterületen élőket, hanem azokat is, akiket vármegyénk egy-egy településén veszélyeztet a hideg.

EGY UTCÁN ALVÓ NŐHÖZ RIASZTOTTÁK A RENDŐRÖKET SZENTESEN

Mint szombaton tudatták, Szentesen egy utcán alvó nőt, Szegeden pedig egy hidegben bolyongó asszonyt helyeztek biztonságba. A rendőrségre február 11-én hajnalban érkezett bejelentés, hogy Szentesen a Damjanich utcában egy nő fekszik a járdán. A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol megállapították, hogy a bejelentés valós. A földön egy ittas nőt találtak, aki magatehetetlen, kommunikálni nem tud. A rendőrök értesítették a mentőszolgálatot és biztonsági intézkedés keretében átadták a nőt, hogy kórházba szállítsák.

ÉJSZAKA CÉLTALANUL BOLYONGÓ ASSZONYON IS SEGÍTETTEK SZEGEDEN

A Szegedi Rendőrkapitányság egyenruhásai február 10-én éjszaka egy céltalanul sétálgató asszonyról kaptak bejelentést a városban. A helyszínen felvették a kapcsolatot a 65 éves nővel, aki elmondta, hogy egy ismerősénél szeretett volna aludni, de nem tudja a pontos címet és eltévedt. A rendőrök az asszonyt beszállították egy városi melegedőre.

FOLYAMATOSAN JÁRŐRÖZNEK A TANYAVILÁGBAN

A téli hidegben a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a külterületen élő idősökre és rászorulókra is. Az egyenruhások visszatérően folyamatosan járőröznek a tanyavilágban, tájékoztatást adnak azokról a lehetőségekről, ahol a rászorulók meleg ételhez juthatnak, valamint az éjszakát és a nappalt biztonságban eltölthetik.

A rendőrség felhívja a figyelmet, az elkövetkező napokra jósolt hideg időjárás miatt elengedhetetlen az állampolgárok összefogása. Amennyiben lakókörnyezetedben valaki segítségre szorul, hívd a 112-es központi segélyhívó számot!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb