Közélet

Áll a bál Röszkén: 49 (!) pénzügyőr áll bíróság elé Szegeden, van, akit 684 rendbeli vesztegetéssel vádolnak

Zsebre dolgozott 49 (!) pénzügyőr, 4356 esetben követtek el bűncselekményt Röszkén – írtuk meg 10 napja, mint a Szegedi Törvényszék közleményéből kiderült, az ügy tárgyalása kedden kezdődik a Napfény Városában. Mint írták, volt olyan pénzügyőr, aki egy nap alatt 66 alkalommal korrumpálódott.

Az MTI legutóbbi közleménye nem kis számokat vonultat fel az ügyben,

  • 49 pénzügyőr vett részt benne,
  • 4356 esetben követtek el bűncselekményt,
  • az ügy súlyosságát, komplexitását pedig jól érzékelteti az a tény, hogy 1573 oldalas a vádirat.

VOLT, AKI EGY NAP ALATT 66 ALKALOMMAL KORRUMPÁLÓDOTT

Volt olyan pénzügyőr, aki egy nap alatt 66 alkalommal korrumpálódott – olvasható a Szegedi Törvényszék közleményében. Az ügy tárgyalása kedden kezdődik a megyeszékhelyen. A vádirat szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot ellátó pénzügyőrök 2017 októbere és 2018 májusa között, hivatali működésükkel összefüggésben a külföldi utasoktól, buszsofőröktől, tehergépjárművezetőktől – rendszeres haszonszerzésre törekedve – jogtalan előnyként készpénzt fogadtak el.

SZERINTÜNK EZ REKORD LESZ: VAN OLYAN PÉNZÜGYŐR, AKIT 684 RENDBELI VESZTEGETÉSSEL VÁDOLNAK

A Nemzeti Védelmi Szolgálattal szoros együttműködésben felderített ügyben a vesztegetési pénz alkalmanként öt és száz euró között változott, de az elkövetők fogadtak el magyar fizetőeszközt is, melynek összege jellemzően ezertől húszezer forintig terjedt. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök tevékenységüket összehangolták, a korrupciós pénzt egymással megállapodva gyűjtötték össze és rejtették el, abból általában havonta kétszer részesedtek úgy, hogy a szétosztást többnyire az osztályvezető vagy annak helyettese végezte.

Az 1573 oldalas vádirat szerint a 49 pénzügyőr az érintett időszakban összesen 4356 esetben követett el korrupciós cselekményt.

Volt olyan pénzügyőr, aki egy nap alatt 66 alkalommal korrumpálódott, a legtöbb elkövetési magatartást megvalósító vádlott terhére 684 rendbeli vesztegetés róható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb