Mindenmás

Napi pakk: napos, felhős idővel indul az új hét Szegeden, ma van a házasság világnapja

Napos, felhős idővel köszönt ránk az új hét Szegeden, maximum hét fokra számíthatunk hétfőn a Napfény városában. Ma van a házasság világnapja és a Kossuth – díj megalapításának évfordulója is. Mozoghatsz ma a jó ügy érdekében is a belvárosban, ugyanis délutánra a Magyar Rákellenes Liga közös sétát szervez, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára. Reggelizz egy jót és vesd bele magad az új hét kihívásaiba, mi pedig hozzuk továbbra is a legfrissebb híreket, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Linda, Ella, Gergely, Katalin, Levente, Leila, Maura és Benignusz nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 75 éve alapították meg a Kossuth-díjat.
  • Ma van a házasság világnapja.
  • 136 éve született Csáth Géza író, zenekritikus, orvos (Trepov a boncolóasztalon).
  • 78 éve, 1945. 02. 13-án ért véget Budapesten a háború.
Fotó: Bundesarchiv, Bild / Faupel / wikimedia.org

NAPOS, FELHŐS IDŐ VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Hétfőn a naposabb és felhősebb idő váltakozik Szegeden, említésre méltó csapadék sehol sem várható térségünkben az Időkép előrejelzése szerint. Hajnalban -5, napközben pedig 7 fokra van kilátás Szegeden.

A RÁKELLENES VILÁGNAP ALKALMÁBÓL KÖZÖS SÉTÁT TARTANAK MA SZEGEDEN

A február 4-i rákellenes világnap alkalmából ingyenes szűrővizsgálatokat és közös sétát tartanak Szegeden – tudatta a Magyar Rákellenes Liga az általa szervezett, sajtótájékoztatóval egybekötött konferencián, a Semmelweis Egyetemen. A program február 13-án 16:00-kor veszi kezdetét, amikor is Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden egyszerre közös sétával indítják el programsorozatuk stafétáját. Cél, a rákmegelőzésre történő ismételt figyelemfelhívás, hiszen rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet. Szegeden a sétára a Kárász utcán kerül sor, gyülekező a Dóm téren lesz.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb